tehnecij tc 99m pentetate intravenozno

Terapijski Klasa: dijagnostičko sredstvo, radiološki Imaging

Koristi za tehnicija tc 99m pentetate

Tehnecij Tc 99m pentetate injekcija je radiološki. Radiofarmaceutika su radioaktivni agensi, koji se mogu koristiti za pronaći i liječenje određenih bolesti ili da se proučavati djelovanje tjelesnih organa.

Tehnecij Tc 99m pentetate ubrizgavanje se koristi kako bi vaš liječnik vidi sliku bubrezima i procijeniti koliko dobro rade. Također se koristi kako bi se vaš liječnik vidi sliku vašeg mozga.

tehnecij tc 99m pentetate treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika s specijalističku obuku u nuklearnoj medicini.

Pri odlučivanju da koristite dijagnostički test, sve rizike testa mora se odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Također, i druge stvari mogu utjecati na rezultate ispitivanja. Za ovaj test, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na tehnecij tc 99m pentetate ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tehnecij Tc 99m pentetate injekciju u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke tehnecij Tc 99m pentetate injekcije u gerijatrijskih bolesnika.

Prije uporabe tehnecij tc 99m pentetate

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ovog dijagnostičkog testa. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati TEHNECIJUMA TC 99m pentetate. tehnecij tc 99m pentetate se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena prije nego što su moždani ili bubrega skeniranje.

Trebat će vam za mokrenjem odmah i što je češće moguće za 4 do 6 sati nakon primitka tehnecij tcR 99m pentetate. Pijte puno tekućine prije i nakon primitka tehnecij tcR 99m pentetate tako da će se mokrenje.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate TEHNECIJUMA TC 99m pentetate. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Dok putem tehnecij TC 99m pentetate, možete biti izloženi zračenju. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi toga.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilno korištenje TEHNECIJUMA tc 99m pentetate

Mjere opreza za vrijeme uporabe tehnecij tc 99m pentetate

tehnecij tc 99m pentetate nuspojave