tehnecij tc 99m tetrofosmin (injekcija put) opis i brand imena

Tehnecij Tc 99m tetrofosmin ubrizgavanja radiofarmakološkog. Radiofarmaceutika su radioaktivni agensi, koji se mogu koristiti za pronaći i liječenje određenih bolesti ili da se proučavati djelovanje tjelesnih organa.

Tehnecij Tc 99m tetrofosmin injekcije se koristi kako bi vaš liječnik vidi sliku svoje srce, kako bi vidjeli koliko dobro to radi tijekom vježbanja ili odmaranje uvjetima. Također se koristi za procjenu pacijenata sa mogućim bolešću koronarnih arterija i srčane insuficijencije.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika s specijalističku obuku u nuklearnoj medicini.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tehnecij Tc 99m tetrofosmin injekciju u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

oprema

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tehnecij Tc 99m tetrofosmin injekcije u starijih osoba.

Alergije

Studije u žena dojenja su pokazala štetne učinke za dojenčad. Alternativa ovim lijekovima treba propisati ili bi trebali prestati dojiti dok koristite ovaj lijek.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

gerijatrijske

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u venu.

Trebat će vam za mokrenjem odmah i što je češće moguće nakon primitka ovog lijeka. Pijte puno tekućine prije i nakon primitka ovog lijeka, tako da će proći više urina.

Ostale interakcije

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi.

Druge zdravstvene probleme

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate osip, svrbež, oticanje lica, jezika i grla, problema s disanjem, ili bol u prsima nakon što ste dobili injekciju.

Vi ćete biti izloženi zračenju kada se daje ovaj lijek. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi toga.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.