tematska steroidi s anti-infektivnim

 
Aktuelno steroidi s anti-infektivnim se koristi za liječenje tematska infekcija (obično infekcija kože) koje imaju upalnu komponentu.

Steroidi su izuzetno učinkoviti protuupalni agensi. Suprimiraju različite dijelove upalne reakcije. Različite tematska steroidi imaju različite potencije u rasponu od blage do vrlo snažnih tematska steroidi.

Lokalni anti-infektivni agensi djeluju lokalno ili ubijanja ili inhibicije širenja uzročnika. Oni uključuju antibiotike, antibakterijski, antifungalno i antivirusna sredstva.

Ovi lokalni steroidi i anti-infektivni agensi su na raspolaganju kao kreme, masti ili gelovi koji se mogu primijeniti lokalno na području koje treba liječiti.

Upotreba tih sredstava ovisi o određenom infekcija koja se treba liječiti. Lokalni steroidi s antibioticima i antibakterijska sredstva se koriste za liječenje bakterijskih infekcija koje su upale, svrbež, crvenilo, itd topičkim sredstvom s protugljivičnim i steroida se primjenjuje u liječenju gljivične infekcije s upalom, koristi se sredstvo s antivirusno i steroidni za liječenje virusnih infekcija s upalom.

Medicinska stanja povezana s tematska steroidi s anti-infektivnim