temozolomid (oralnim putem) opis i brand imena

Temozolomid se koristi za liječenje određenih vrsta raka mozga (npr glioblastoma multiforme, anaplastični astrocitom) u bolesnika s tumorom su se vratili ili čiji su tumori su upravo dijagnosticiran. Ona pripada skupini lijekova poznatih kao antineoplastici (lijekovi protiv raka).

Temozolomid ometa rast stanica raka, koji se zatim razgrađuju u tijelu. Budući da je rast normalnih stanica tijela također mogu biti pogođeni temozolomida, može doći do druge nuspojave. Neki od njih mogu biti ozbiljna i treba javiti svom liječniku. Neke nuspojave se ne može dogoditi za nekoliko mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini.

Prije nego što započnete liječenje temozolomida, vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o rizicima i prednostima ovog lijeka.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako je ova primjena nije uključena u označavanja proizvoda, temozolomid koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Kapsula

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza