temsirolimus (intravenski) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete da vidi je li lijek djeluje ispravno. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Lijek također može izazvati oštećenja ploda ako se koristi od strane oca kada je njegov seksualni partner zatrudni. Muškarci i žene trebaju koristiti učinkovitu kontracepciju tijekom liječenja i najmanje 3 mjeseca nakon zadnje doze. Obavijestite svog liječnika odmah ako trudnoća događa dok koristite ovaj lijek.

Temsirolimus uzrokovati ozbiljne vrste alergijskih reakcija, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, oticanje lica, jezika i grla, poteškoće s disanjem, ili bol u prsima nakon injekcije.

Ovaj lijek može uzrokovati ispiranje, glavobolje i lakomislenost i nesvjestice dok primate injekciju ili u roku od 24 sata nakon što ste ga primili. Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma.

Ovaj lijek može povećati količinu šećera u krvi. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste povećana žeđ ili mokrenje. Bolesnici sa šećernom bolešću treba provjeriti svoje šećera u krvi češće s ovim lijekom.

Dok se liječite s temsirolimus, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cjepivima) bez vašeg liječnika odobrenje. Temsirolimus može smanjiti otpornost organizma i cjepivo možda neće raditi kao dobro ili možda dobiti infekciju cjepivo je značilo da se spriječi. Osim toga, ne treba se oko drugih osoba koje žive u kućanstvu koji primaju žive virusna cjepiva, jer postoji mogućnost da bi mogao prenijeti virus na vas. Neki primjeri živih cjepiva su ospice, zaušnjaci, influence (nosna cjepivo protiv gripe), poliovirus (oralni oblik), rotavirus, i rubeole. Ne doći blizu njih i ne ostaju u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Temsirolimus može povećati rizik od dobivanja infekcija, uključujući infekcije zove Pneumocystis jiroveci upala pluća ili PJP. Pokušajte izbjeći osobe s prehlade ili drugih infekcija. Ako mislite da ste dobivanje infekcije, provjerite sa svojim liječnikom odmah.

Ovaj lijek može izazvati ozbiljan problem pluća. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate stezanje u prsima ili poteškoće s disanjem.

Temsirolimus može povećati kolesterol i masnoće u krvi. Ako se to dogodi, Vaš liječnik može vam dati lijek za snižavanje razine u krvi.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako počnete ima ozbiljne abdominalne ili želudac gori, grčeve ili bolove, krvave ili crne, katranske stolice, proljev, groznica, mučnina, povraćanje ili materijala koji izgleda kao kave. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema crijeva.

Ovaj lijek može povećati šanse da akutne bolesti bubrega koja se ne odnose na Vašu raka bubrega. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tom riziku.

Ovaj lijek može utjecati na način na koji tijelo liječi od posjekotina i rana. Provjerite je li bilo koji liječnik koji liječi li zna da li se koristi ovaj lijek. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko tjedana prije i nakon operacije.

Sok od grejpa može povećati učinke temsirolimus povećanjem količine lijeka u krvi. Vi ne bi trebali piti sok od grejpa s ovim lijekom.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.