tenuate

Terapijski Klasa: suzbija apetit, centralno djelovanje

Koristi za Tenuate

Kemijski Klasa: dietilpropion

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke dietilpropion u djece mlađe od 17 godina starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost dietilpropion u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju dietilpropion.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje Tenuate

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže dietilpropion. To ne može biti specifična za Tenuate. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako previše uzima, može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost).

Ovaj lijek dostupan je u dva oblika: Tablete se s trenutnim oslobađanjem i tablete s kontroliranim otpuštanjem. Pitajte svog liječnika koji oblik doze je pravo rješenje za vas.

Progutajte tablete s kontroliranim otpuštanjem cjelina. Ne razbiti, lomiti ili žvakati ga.

Pažljivo slijedite upute liječnika za smanjivanjem kalorija plan prehrane i redovitom tjelovježbom. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije početka bilo kojeg programa vježbanja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno i ne izaziva nikakve neželjene posljedice.

Ne koristite dietilpropion ako također koriste slične lijekove kao što benzfetamin, mazindol, fendimetrazin, feniterm, Bontril®, Didrex® ili Suprenza ™. Također, ne koristite ovaj lijek ako ste koristili inhibitor MAO (MAOI), kao što Eldepryl®, Marplan®, Nardil® ili Parnate® u posljednjih 14 dana. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Pravilna uporaba dietilpropion

Ovaj lijek može stvaraju navike. Ako mislite da je ovaj lijek ne radi ispravno nakon što ste ga uzeti za 4 tjedna, ne povećati dozu. Umjesto toga, provjerite sa svojim liječnikom.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako primijetite pad u svoje sposobnosti da ostvari, ako se onesvijestiti, ili ako imate bolove u prsima, oticanje stopala ili potkoljenice ili problema s disanjem. To mogu biti simptomi vrlo ozbiljnim srca ili pluća problema.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, vrtoglavicu, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga, lijek za napadaje (kao što su barbiturati), za opuštanje mišića ili anestetika, uključujući i neke zubni anestetici. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok uzimate ovaj lijek.

Za dijabetičara: Ovaj lijek može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako primijetite promjenu u rezultatima krvi ili urina šećera testova ili ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept i neprepisan (over-the-counter) lijekova, dodataka prehrani, biljni lijekovi ili lijekovi za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludne groznice i problema sa sinusima.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza tijekom korištenja Tenuate

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

Tenuate nuspojave

Tenuate (dietilpropion)

CSA Raspored 4. Neki potencijal za zlouporabu

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Pretilost Alli, fentermin, amfetamin, Contrave, metamfetamin, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, liraglutid, orlistat, Desoxyn, Xenical, Evekeo, fendimetrazin, fentermin / topiramat, meridia, dietilpropion, Fastin, sibutramin, lorcaserin, benzfetamin, Bontril Slow Release, bupropion / naltreksona, hoodia