terkonazol vaginalni

Terapijski Klasa: Antimikotsko

Koristi za terkonazol

Kemijski Klasa: triazol

terkonazol je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za terkonazol, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na terkonazol ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke terkonazol u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost terkonazol u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje terkonazol

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Koristite terkonazol točno prema uputama liječnika. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu.

terkonazol bi trebao doći s uputama bolesnika. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Za korištenje vaginalna krema

Za korištenje vaginalni čepić

Izbjegavajte nošenje uske traperice, najlon donje rublje, najlonke i mokre kupaće kostime koji može uzrokovati kvasac infekcije. Umjesto toga, nositi blazi hlače ili suknje, suha i čista pamuk rublje i čarape kako bi izbjegli ovaj problem.

terkonazol može iscuriti iz vagine tijekom dana. Možda nositi sanitarni jastučić kako bi zaštitili vašu odjeću, ali ne koristi tampon. Nastavite koristiti terkonazol za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se simptomi povuku nakon prvih nekoliko doza. Ne prestati uzimati lijek ako menstruacije počinje u svoje slobodno vrijeme liječenja. Koristite higijenski ulošci, a ne tampone.

Doza terkonazol biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze terkonazol. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu terkonazol, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak nakon tretmana. Ovo je kako bi bili sigurni da je infekcija se briše u potpunosti, a kako bi se omogućilo svog liječnika da provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Ako se simptomi ne poboljšaju ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom odmah.

terkonazol uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate plikova, piling, ili crvena osip, svrbež, rane ili čirevi u ustima ili usnama, otežanog disanja, problema s gutanjem, ili bilo oticanje ruku svojih, lice, ili usta dok koristite terkonazol.

Pravilna uporaba terkonazol

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate temperaturu, groznicu, iritacije ili simptome slične gripi nakon korištenja terkonazol.

Terkonazol čepići se ne smije koristiti zajedno s vaginalnim kontracepcijskih membrane koje sadrže određene gume ili lateksa proizvoda.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem terkonazol

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Vaginalni kvasac infekcije flukonazol, nistatin aktualna, klotrimazol aktualna, Diflucan, Acidophilus, mikonazol aktualna, Lactobacillus acidophilus, itrakonazol, Nystop, Sporanox, Terazol, Mycelex, Florajen, Monistat 7, terkonazol aktualna, Monistat 3-Day Kombinacija Pack, Flora-Q, Terazol 3, Nyamyc, Bacid (LAC), Onmel, Terazol 7

terkonazol nuspojave

terkonazol aktualna