tesamorelin (potkožni put) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Vi svibanj također biti poučeni kako dati lijek kod kuće. Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu, najčešće na trbuhu ili na trbuh. Ne ubrizgati lijek u modricu, ožiljak tkiva, ili pupka.

Tesamorelin ubrizgavanja dolazi s uputama za bolesnika. Pročitajte upute i pobrinite se da razumijete

Ako imate bilo kakvih pitanja o bilo kojoj od ove, provjerite sa svojim liječnikom.

Vi ćete biti prikazan područja tijela gdje je to udarac može dati. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela. To će pomoći spriječiti probleme kože od injekcije.

Koristite novu iglu i špricu svaki put kad bi se uvelo svoj lijek.

Možda nećete koristiti sve lijekove u svakoj bočici (staklene posude). Koristite svaku bočicu samo jedan put. Ne čuvajte otvorenu bočicu. Ako se lijek u bočici promijenio boju, ili ako vidite čestice u njemu, nemojte ga koristiti.

skladištenje

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijekove kutiju Egrifta ™ bočica u hladnjaku. Zaštitite lijek od izravnog svjetla. Ne zamrzavati. Potrebno spremiti kutiju sterilne vode za injektiranje, šprice i igle, na sobnoj temperaturi.

Koristite mješoviti rješenje odmah i baciti svu neiskorištenu otopinu ili smjesu.

Bacite se koriste igle i šprice u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.