testovi za sakroilijačnih bol u zglobovima: x-ray, MRI, injekcije, i još mnogo toga

Za 15% do 30% osoba s dugoročnim donjeg dijela leđa boli, jedan od sakroilijačnih (SI) zglobova, koji povezuju zdjelicu s kralježnicom, je izvor.

Ubrizgavanje lijekove za smanjenje bolova u leđima i upala je korisno za neke ljude. Injekcije obično sastoje od steroida i numbing medicini; Međutim, važno je imati na umu da nisu svi dobiva isti reljef.

SI zglobova problemi mogu se pomiješati s drugih bolnih stanja, kao što su išijas i hip artritis, a redoviti pregledi ne može uvijek odrediti što se zapravo događa.

Liječnici obično oslanjaju na rezultate od tri ili više testova za dijagnosticiranje SI joint disfunkcije. Možete imati najviše ih je u liječničkoj ordinacija.

Testovi u Uredu liječničke

Vaš liječnik će početi postavljanjem vas o vašem medicinskom povijesti i radi fizički pregled, uključujući provjere svoj stav i kako dobro hodati. Onda će on napraviti neke testove kako bi vidjeli gdje se bol može se dolazi i koliko dobro vaše SI zajedničke poteze.

Neki od uobičajenih testova uključuju

Kranijalni smicanje Test: Dok ležite na trbuhu na ispitu stolu, liječnik stavlja pritisak na svoje trtice za provjeru boli.

Flamingo Test: Doktor pita vas stajati na nozi gdje imate bolove i hop.

Gaenslen test: Dok leže licem prema gore, liječnik zavoje i pritisne jedno koljeno prema prsima, a pritiskom na drugu nogu, ispružen, off stranu stola.

Gillet testa (na jednoj nozi roda test): Vi stojite s nogama oko 12 inča, osim, jedna noga podignuta i savijena. Liječnik stoji iza vas i gura na svakoj strani svog trtice sa svojim palcima, provjerava pravilan pokret.

Zdjelice Test kompresije: Dok ležite na boku, doktor pritisne dolje na gornji bok.

Zdjelice distrakcija Test: Dok ležite licem prema gore na stol, liječnik pritišće s obje strane zdjelice u isto vrijeme.