theernment laboratorij pomaže spremno nam za moguću pandemiju gripe

dodatne informacije

Javni zdravstveni dužnosnici koji upozoravaju na pandemiju gripe nazire navode kao razlog za zabrinutost nedavnim azijskim slučajeva u kojima su virusi influence obično ograničena na vodene ptice su se prenose na ljude. Srećom, u svakom slučaju, virus je stao širiti od osobe do osobe. No, raste strah da, ako je virus ptičje gripe je postao prenosi među ljudima, novi soj će biti neprepoznatljiva ljudskog imunološkog sustava, što dovodi do raširene infekcije, bolesti i smrti. Tri takve pandemije 20. stoljeća dogodila u 1918, 1957. i 1968. godine.

Kanta Subbarao, doktor medicine, viši istraživač u respiratornim virusima odjelu Laboratorija za zarazne bolesti, na čelu s Brian Murphy, M.D. i Roberta Purcell M.D., radi na tome da se spriječi najgori mogući scenarij iz pojavio. Ona i drugi u laboratoriju stvaraju cjepiva za svaku od 16 hemaglutinin proteina pronađenih u sojeva ptičje influence A, uključujući nekoliko podtipova koji trenutno nisu prenosive na ljude. Na ovaj način, treba soj koji sadrži bilo koji od tih proteina napraviti skok s ljudima, cjepivo se može brzo pripremiti. The žive, oslabljene vakcine će se dati u obliku nazalnog spreja.

Na čelu popisa cjepiva biti razvijene su oni za proteinima H5, H7 i H9, što je u skladu s prioritetima utvrđenim od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Nakon pandemija cjepiva su razvijeni, oni će biti testirani prvo na životinjama, a kasnije i kod ljudi-za sigurnost i sposobnost za poticanje imunološkog odgovora.

Cjepivo protiv H9N2, koji je razvio dr Subbarao i njezinih kolega, ispitan je u kliničkom ispitivanju u ljeto 2005. godine na Sveučilištu Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

U rujnu 2005. godine, theernment najavili su zajednički za istraživanje i razvoj sporazum između Laboratorija za zarazne bolesti i MedImmune, od Gaithersburg, Maryland, raditi na razvijanju žive, oslabljene vakcine protiv sojeva virusa gripe s pandemijskog potencijala.