Theo-dur

Terapijski Klasa: Bronhodilatatorska

Koristi za Theo-Dur

Kemijski Klasa: rnetilksantin

Teofilin pripada skupini lijekova poznatih kao bronhodilatatori. Bronhodilatatori su lijekovi koji opuštaju mišiće u bronhijalna cijevi (zrak prolaza) u plućima. Oni ublažavanje kašlja, kihanja, nedostatak daha, i uznemiri disanje povećavajući protok zraka kroz bronhija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost teofilina u djece. Međutim, djeca mlađa od 1 godine starosti su više vjerojatno da će imati ozbiljne nuspojave, koje mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju teofilin.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost teofilina u starijih osoba. Međutim, stariji bolesnici mogu biti osjetljiviji na učinke teofilina od mlađih odraslih osoba, te su više vjerojatno da će imati bubrega, jetre, srca ili pluća probleme koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju teofilin.

Prije uporabe Thea-dur

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže teofilin. To ne može biti specifični za Thea-Dur. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga i ne uzimati češće nego vaš liječnik odredio. Ovaj lijek najbolje radi ako postoji konstantan iznos u krvi. Zadržati razinu u krvi konstantno, uzimati ovaj lijek u isto vrijeme svaki dan i ne propustite niti doze.

Nakon vi ili vaše dijete početi uzimati teofilin, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti razinu lijeka u krvi u redovitim intervalima odlučiti ako je doza treba mijenjati. Držite sve termine za testiranje razine u krvi.

Uzmi kapsula s produljenim oslobađanjem ili tableta svako jutro u isto vrijeme svaki dan. Vi svibanj uzeti drugu dozu od 10 do 12 sati nakon jutarnje doze i prije večere, osim ako vam liječnik ne kaže drugačije.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Ne razbiti, lomiti ili žvakati ga. Vi svibanj uzeti tablete s produljenim oslobađanjem sa ili bez hrane.

To je najbolje uzeti s produljenim oslobađanjem kapsula jedan sat prije visoke masnoće obrok ili bez hrane.

Izmjerite oralni tekućina s izrazitim mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Pravilna uporaba teofilina

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete na redovite posjete, pogotovo tijekom prvih nekoliko tjedana nakon što počnete uzimati ovaj lijek. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Promjena u svom uobičajenom ponašanju ili fizičko blagostanje mogu utjecati na način na koji je ovaj lijek djeluje u vašem tijelu. Obavijestite svog liječnika ako Vi ili Vaše dijete

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima sljedeće simptome dok koristite ovaj lijek: mučnina ili povraćanje koji se nastavlja, glavobolja, problema sa spavanjem, napadaji, ili nepravilnog otkucaja srca.

Mjere opreza Dok putem Thea-dur

Ne zaustaviti ili promijeniti dozu ovog lijeka bez provjere najprije sa svojim liječnikom.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da Vi ili Vaše dijete koristite ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Ovaj lijek može dodati na središnji živčani sustav (SŽS) stimulativni učinak hrane kofein koji sadrže ili pića, kao što su čokolada, kakao, čaj, kava i cola pića. Izbjegavajte jesti ili piti velike količine tih namirnica ili pića dok koristite ovaj lijek. Ako imate pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekovi za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, te biljni (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Theo-dur nuspojave

Theo-Dur (teofilin)

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Astma, održavanje Symbicort, albuterol, flutikazon, montelukast, Singulair, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA

Astma, akutni albuterol, Ventolin, deksametazon, ProAir HFA, metilprednisolon, hidrokortizon, teofilin

Apnea preuranjena teofilin, kofein, aminofilin, Theo-24, Uniphyl, Phyllocontin, Cafcit

 ili se pridružiti grupi podrške Theo-dur za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.