Ticagrelor (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Ticagrelor neće ispravno raditi ako se uzme manje od toga od usmjerena. Uzimanje više Ticagrelor od usmjerena može povećati šanse za ozbiljne nuspojave, bez povećanja korisne učinke.

Ovaj lijek dolazi s lijekovima vodič. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane.

Ako niste u mogućnosti progutati tablete cijeli

Ako koristite ovaj lijek za stanje koje se naziva akutni koronarni sindrom, vaš liječnik može vam reći da se aspirin dok koristite Ticagrelor. U tom slučaju, ne mijenjati dozu ili prestati uzimati aspirin bez razgovora s liječnikom.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

skladištenje

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.