Timentina

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za Timentina

Farmakološka Klasa: Ticarcillin

Ticarcillin i klavulanate kombinacija je antibiotik koji pripada skupini lijekova poznatih kao penicilina i inhibitora beta-laktamaza. Djeluje tako što ubija bakterije ili sprječavanje njihovog rasta. Međutim, ovaj lijek neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Ovaj lijek je trebalo dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Kombinacija tikarcilin / klavulanate povučen iz SAD tržištu 9. veljače 2015. godine.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tikarcilin i klavulanate kombinaciji u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 3 mjeseca starosti.

Prije Korištenje Timentina

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tikarcilin i klavulanate kombinaciji u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrezima ili srčane probleme, koji mogu zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali tikarcilin i klavulanat kombinaciju.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže tikarcilin i klavulanat. To ne može biti specifična za Timentina. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vi ili vaše dijete dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena. Lijek se mora ubrizgati polagano, tako da vaš IV cijev će morati ostati na mjestu 30 minuta.

Obavijestite svog liječnika ako ste na low-sol prehrani.

Vaš liječnik će provjeriti vaš napredak usko dok vi ili vaše dijete primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi.

Nazovite svog liječnika ako se simptomi ne poboljšaju ili ako oni dobiti lošije.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije, što može biti opasno po život i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate svrbež, osip, promuklost, otežano disanje, poteškoće s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, usta ili grla nakon što primite ovaj lijek.

Ticarcillin i klavulanate kombinacija može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. To se može dogoditi 2 ili više mjeseci nakon što prestanu uzimati ovaj lijek. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Ako imate bilo kakvih pitanja ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, obavijestite liječnika zaduženog da koristite ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Ticarcillin i klavulanate kombinacija može smanjiti učinke nekih oralnih kontraceptiva (kontracepcijske pilule). Kako bi izbjegli neželjene trudnoće, to je dobra ideja koristiti dodatne kontracepcijske mjere sa svojim tabletama (npr kondom, dijafragmu, ili kontracepcijsku pjenu ili gel) dok koristite ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Pravilna uporaba tikarcilin i klavulanat

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mjere opreza tijekom korištenja Timentina

Infekcije mokraćnog sustava ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, Augmentin, levaquin

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Septikemija ceftriakson, Rocephin, ampicilin, cefazolin, Ancef, cefotaksim

Kože ili Soft Tissue Infekcija ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Timentina nuspojave

Timentina (klavulanate / tikarcilin)