timski sportovi: odrasli lige su društvena utičnicu i velika vježba

Tom DiChiara

Sjeti se kad si bio klinac, i uzimajući vježbe značilo naslova u Maloj ligi ili nogometna igrališta, igra neku loptu sa svojim prijateljima, a možda će Dairy Queen nakon toga slaviti teško borio pobjedu (ili gubitak) s gosp Misty plovak ? To su bila dobra vremena.

Nažalost, kao odrasli, najbliži smo dobili na igralištu na redovnoj osnovi je vjerojatno 15 stopa s TV ekrana na našem kauču, gdje smo, bilo mainline Bud Light, dok gledate svoje omiljene pro timova na cijevi ili – ako mi si osjećaj ambiciozan – “igrati” bejzbol, nogomet, hokej, uz pomoć PS3 ili Wii kontroler.

Ali samo zato što smo odrasli i ne poduzimaju 15 milijuna $ godišnje (ne) igraju treću bazu za New York Yankees, to ne znači naša ekipa-sportske dana, trebalo bi biti više. Ima dosta odrasle ligama vani, s mnogim organizacijama – uključujući i lokalnom YMCA, a možda čak i vašeg ureda – Ponuda nogomet, nogomet, košarku, odbojku, dodgeball, nogomet i čak cornhole lige. Dakle, ako ste u potrazi za preoteti svoju strast za natjecanje, oživjeti ustajao vježba rutina ili jednostavno upoznati nove prijatelje (koji može biti teško – i nespretan – za odrasle), igranje timski sport može biti samo ulaznica.

Nije uvjeren? Pogledajte i ako bilo koji od ovih izgovora hit kuće

Ali … Ja sam previše zauzet. “Ja nemam vremena” nagovaranje je bio go-to od davnina (kada je, šuška se da Platon je zaposlen izaći pridružio Ultimate Frisbee ligu tako da će imati više vremena da se, znate, filozofirati). Mi smo dobili zašto ovaj izgovor je stajao test vremena: Život je zauzet, a slobodno vrijeme je dragocjeno. Kao rezultat toga, odrasli imaju tendenciju da gravitiraju prema samostalnim oblicima tjelesne aktivnosti – trčanje, biciklizam, dizanje utega – da bismo mogli ugurati u naš raspored ili jednostavno preskočiti, kada život dobiva previše zauzet. Ovdje je stvar, iako: Igranje timski sport samo znači izvršenje na jedan i pol sata igre, a možda i jedan sat vježbi tjedno (vrijeme koje ćemo, nadamo se troše ionako vježbanje). I gotovo svi liga nude mogućnost igranja igara noću tijekom tjedna ili tijekom dana na vikend – što znači da možete odabrati tim ili ligu koja se uklapa u vaš raspored.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …