tinidazol

Karcinogenost viđen u miševa i štakora su kronično tretirane s drugim sredstvom u nitroimidazola klase (metronidazol). Iako ti podaci nisu prijavili za tinidazola, treba izbjegavati nepotrebno korištenje tinidazola.

Koristi za tinidazola

Terapijski Klasa: Antibiotik

tinidazol se također koristi za liječenje vaginalnih infekcija uzrokovanih bakterijama.

Tinidazol je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za tinidazola, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na tinidazola ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tinidazola kod djece ispod 3 godine starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene. To se koristi samo u djece od tri godine i starije za liječenje giardijaza i amebiasis.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatriji specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tinidazola u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati prilagodbu doze u bolesnika koji su primali tinidazola.

Prije Korištenje tinidazola

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate tinidazola, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći tinidazol s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje tinidazola s bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite tinidazola, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tinidazola. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ako tinidazol uznemirila vaš želudac, može se uzeti uz obrok ili snack. Ako želudac uzrujan (mučnina, povraćanje, bol u trbuhu ili proljev) i dalje, provjerite sa svojim liječnikom.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati tinidazola za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako prestanete uzimati tinidazol prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

U nekim vrstama infekcija, tinidazol najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, to je najbolje da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta, danju i noću. Na primjer, ako ste uzeti jednu dozu dnevno, doze treba biti na razmaku oko 24 sati apart. Ako se to ometa vaš san ili drugih dnevnih aktivnosti, ili ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Neke vrste infekcije se pomiješa s jednom dozom tinidazola.

Ako ne može progutati tabletu, ona se može slomiti u umjetnoj sirup od višanja. Shake ovu smjesu i prije pijenja.

Doza tinidazola biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tinidazola. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu tinidazola, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Pravilna uporaba tinidazola

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Vi ne bi trebali uzeti tinidazola tijekom prvog tromjesečja (3 mjeseca) trudnoće. Korištenje tinidazola dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah. Također, ne dojiti tijekom korištenja tinidazola. Pričekajte najmanje tri dana nakon što ste prestali uzimati tinidazola prije dojiti.

Tinidazol može uzrokovati vaginalnu gljivičnu infekciju. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate svrbež vagine ili izvan spolovila, bol tijekom spolnog odnosa ili debeli, bijeli skuta-kao što su vaginalni iscjedak bez mirisa ili s blagim mirisom.

Pijenje alkoholnih pića ili pomoću preparata koji sadrže propilenglikol, uzimajući tinidazola može uzrokovati bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, glavobolju, ili ispiranje ili crvenilo lica. Drugi pripravci sadržavaju alkohol (na primjer, eliksiri, sirupi, kašalj tonika) mogu prouzročiti probleme. Ti se problemi mogu trajati najmanje 3 dana nakon prestanka uzimanja tinidazola. Također, tinidazol može uzrokovati alkoholna pića na okus drugačiji. Stoga, ne treba piti alkoholna pića ili koristiti druge alkohola ili propilen pripreme-glikolom dok uzimate tinidazola i za najmanje 3 dana nakon što ga je zaustaviti.

Ako uzimate tinidazola za trihomonijazu (upalu spolnih organa kod mužjaka i ženki), vaš liječnik svibanj želite liječiti svoje seksualnog partnera u isto vrijeme kada su se liječi, čak i ako on ili ona nema nikakve simptome. Također, može biti poželjno koristiti kondom (profilaktički) tijekom odnosa. Ove mjere pomoći će vas čuvati od uzimajući infekcije ponovo sa svojim partnerom. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da uzimate tinidazola. Rezultati nekih testova može utjecati tinidazola.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza tijekom korištenja tinidazola

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

tinidazola nuspojave

tinidazol

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bakterijski vaginitis metronidazol, klindamicin aktualna, Cleocin, MetroGel-Vaginalni

Trihomonijaza metronidazol, Flagyl, Tindamax, Flagyl IV

Giardijaza metronidazol, Flagyl, albendazol, nitazoxanide, Alinia

Amebiasis doksiciklin, metronidazol, Flagyl, Vibramycin, klorokin, Doryx