tiogvanin

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Koristi za tiogvanin

Farmakološka Klasa: antimetabolit

Tiogvanin ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništena. Budući da je rast normalnih stanica tijela također mogu biti pogođeni tiogvanin, drugi efekti će se pojaviti. Neki od njih mogu biti ozbiljna i treba javiti svom liječniku. Ostali učinci ne mogu biti ozbiljna, ali može izazvati zabrinutost. Neki učinci se ne može dogoditi za nekoliko mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini.

Prije nego što započnete liječenje tiogvanin, vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o dobrom tiogvanin će učiniti, kao i rizicima korištenja.

Tiogvanin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za tiogvanin, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na tiogvanin ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Djeca su posebno osjetljiva na učinke tiogvanin. To može povećati šanse za toksičnost jetre tijekom liječenja.

Prije Korištenje tiogvanin

Mnogi lijekovi nisu testirani kod starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije o korištenju tiogvanin u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate tioguanin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje tiogvanin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći tiogvanin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje tiogvanin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tiogvanin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi tiogvanin samo kao režiji svog liječnika. Nemojte uzeti više ili manje od toga, a ne uzeti ga češće nego vaš liječnik odredio. Točan iznos medicine je potrebno je pažljivo razrađen. Uzimanje previše može povećati šanse za nuspojave, dok uzimanje premalo se ne može poboljšati svoje stanje.

Tiogvanin ponekad se daje zajedno s nekim drugim lijekovima. Ako koristite kombinaciju lijekova, provjerite da li se svaki u pravo vrijeme i nemojte ih miješati. Pitajte svog liječnika stručnjaka koji će vam pomoći planirati način da se lijek u pravo vrijeme.

Dok koristite tioguanin, vaš liječnik svibanj želite piti više tekućine, tako da ćete mokrenje. To će pomoći spriječiti probleme s bubrezima i zadržati svoje bubrege radi dobro.

Tiogvanin ponekad uzrokuje mučninu i povraćanje. Međutim, vrlo je važno da nastavite uzimati tiogvanin, čak i ako se početi osjećati loše. Nemojte prestati uzimati tiogvanin bez konzultacije sa svojim liječnikom. Pitajte svog zdravstvenog radnika za načinima da se smanje te učinke.

Ako povraćati ubrzo nakon uzimanja doze tiogvanin, provjerite sa svojim liječnikom. Bit će vam rečeno da li će opet uzeti dozu ili čekati sljedeću dozu.

Doza tiogvanin biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tiogvanin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu tiogvanin, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba tiogvanin

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da tiogvanin radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Dok se liječite s tiogvanin, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Tiogvanin može smanjiti otpornost organizma, a postoji šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi. Ostale osobe koje žive u vašem kućanstvu ne bi trebali uzeti ili ne bi trebali ste nedavno uzimali oralni polio cjepivo, jer postoji mogućnost da bi mogli prenijeti virus dječje paralize na vas. Također, izbjegavajte druge osobe koje su poduzete u oralnom polio cjepivo. Ne doći blizu njih i ne ostaju u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako ne možete uzeti ove mjere opreza, te bi trebao uzeti u obzir nosio zaštitnu masku koja pokriva nos i usta.

Tiogvanin može smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi privremeno, povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijekovi kao što su tiogvanin ponekad može izazvati neželjene učinke kao što su problemi krvnih i drugih nuspojava. Ove i druge su opisane u nastavku. Isto tako, s obzirom na način na koji ti lijekovi djeluju na tijelo, postoji mogućnost da bi mogli uzrokovati druge neželjene učinke koji se ne može dogoditi dok se ne mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini. Ove odgođeni učinci mogu uključivati ​​određene vrste raka, kao što je leukemija. Raspravljati o ovim moguće učinke sa svojim liječnikom.

Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza tijekom korištenja tioguanin

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nakon što prestanete koristiti tiogvanin, to još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

tiogvanin nuspojave

tiogvanin

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Akutna non-limfocitna leukemija ciklofosfamid, Cytoxan, citarabin, mitoksantron, daunorubicin, Tabloid, Novantrone, Cytosar-U, Neosar, Cytoxan liofilizirane, Cerubidine

 ili se priključiti tiogvanin grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.