tiokonazol (tematska ruta) opis i brand imena

Tikonazol pripada obitelji lijekova koji se nazivaju anti-gljivična, koji se koriste za liječenje infekcija uzrokovanih gljivicama ili kvasca. Oni rade po ubijanje gljiva ili kvasac ili sprječavanje njegov rast.

Tiokonazol krema se nanosi na kožu za liječenje

Kanadski Brand Name

Tiokonazol je dostupan u sljedećim oblicima doziranja

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje ovog lijeka u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Krema

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje tikonazol u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

pedijatrijski

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

gerijatrijske

Nanesite dovoljno tikonazol pokriti zahvaćeni i okolnih područja kože, i utrljati u nježno.

Držite ovaj lijek daleko od očiju.

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Doziranje

Ne primjenjivati ​​zatvorenu preljev (hermetičan pokrivač, kao što su kuhinja plastičnom folijom) preko ovog lijeka, osim ako ste usmjereni na to od svog liječnika. To bi moglo izazvati iritaciju kože.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, vrlo je važno da zadržite pomoću tikonazol za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se simptomi počnu jasno da se nakon nekoliko dana. Od gljiva infekcije može biti vrlo sporo jasno da se, možda ćete morati nastaviti koristiti ovaj lijek svaki dan za nekoliko tjedana ili više. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti. Ne propustite niti doze.

propustili dozu

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

skladištenje

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako vaš problem kože ne popravi u roku od

ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti i kako bi bili sigurni da ne vrati, također je potrebno dobro zdravlje navike. Sljedeće mjere pomoći će smanjiti peckanje i iritaciju, te će također pomoći zadržati površinu suhom i hladnom mjestu

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim mjerama, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.