tizanidine

Terapijski Klasa: Skeletni mišić labavost, centralno djelovanje

Koristi za tizanidine

Tizanidin djeluje na središnji živčani sustav (CNS), čime se na relaksaciju mišića učinke. Njegovi postupci na središnji živčani sustav također može uzrokovati neke od medicine nuspojava.

tizanidine je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za tizanidine, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na tizanidine ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tizanidine u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatriji specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tizanidine u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali tizanidine.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje tizanidine

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate tizanidine, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje tizanidine s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje tizanidine s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje tizanidine s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje tizanidine s bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite tizanidine, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tizanidine. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi tizanidine samo kao režiji svog liječnika. Nemojte uzeti više od toga i ne uzimati češće nego vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Kada se uzme u različite oblike doziranja (tablete, kapsule, kapsule Sadržaj posuo prazne) od tizanidine s hranom, to utječe na količinu lijeka apsorbira u krvi drugačije. Slijedite liječničke upute za kada da se tizanidine i da li ili ne treba ga uzeti s hranom.

Doza tizanidine će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tizanidine. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu tizanidine, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo tijekom prvih nekoliko tjedana liječenja s tizanidine. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ne koristite tizanidine zajedno s ciprofloksacinom ili fluvoksamin. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Pravilna uporaba tizanidine

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći do kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći smanjiti ovaj problem.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem trbuhu, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, povraćanje, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

tizanidine će dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava lijek, recept bol lijek ili droga, barbiturate, lijek za napadaje, drugi za relaksaciju mišića ili anestetik, uključujući i neke stomatološke anestetika , Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite tizanidine.

tizanidine može uzrokovati vrtoglavicu, pospanost, lakomislenost, nespretnosti ili nepostojanost, ili probleme s vidom kod nekih ljudi. Pobrinite se da znate kako reagirate na tizanidine prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste oprezni, dobro koordinirane i vidjeti dobro.

Halucinacije (vizualne) može se pojaviti dok koristite tizanidine. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate halucinacije (vidi nešto što ne postoji).

tizanidine uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite tizanidine.

Nemojte naglo prestati uzimati tizanidine bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti. To može spriječiti mogući pogoršanje stanja i smanjiti mogućnost povlačenja simptoma.

Tinazidin može uzrokovati suhoću usta. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je suha usta i dalje za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Mjere opreza tijekom korištenja tizanidine

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

tizanidine nuspojave

tizanidine

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mišićnim spazmom ciklobenzaprin, Soma, baklofen, Flexeril, diazepam, valium, metokarbamol, Robaxin, Zanaflex, karisoprodol, metaksalon, Skelaxin, orfenadrin, Norflex, klorzoksazon, Robaxin-750, Amrix, Lioresal, Lorzone, Parafon Forte DSC, Diastat, Norgesic, Fexmid