tofacitinib (oralnim putem) opis i brand imena

Tofacitinib se primijeniti sami ili zajedno s drugim lijekovima u liječenju reumatoidnog artritisa. Ovaj lijek se koristi kod pacijenata koji su uzimali druge lijekove (npr metotreksat) koji ne rade dobro. Tofacitinib je Janus kinaza (JAK) inhibitor koji djeluje na imunološki sustav.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tofacitinib u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tofacitinib u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati ozbiljne infekcije, koje mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali tofacitinib.

Tableta

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

pedijatrijski

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

gerijatrijske

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Koristite ovaj lijek točno onako kako režiji svog liječnika. Nemojte uzeti više ili manje od toga, ili ne uzeti ga češće nego vaš liječnik odredio.

Ostale interakcije

Ovaj lijek bi trebao doći s lijekovima vodič. Pročitajte informacije pažljivo. Pitajte svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Druge zdravstvene probleme

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane.

Doziranje

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako ćete koristiti ovaj lijek za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li ovaj lijek djeluje ispravno i da odluči da li treba i dalje koristiti. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Vi ćete morati imati kožni test za tuberkulozu prije nego što počnete uzimati ovaj lijek. Obavijestite svog liječnika ako ste vi ili netko u Vašem domu nikada nije imala pozitivnu reakciju na test tuberkuloze kože.

Sposobnost tijela za borbu protiv infekcije može se smanjiti dok koristite tofacitinib. Vrlo je važno da se nazvati svog liječnika na prvi znak infekcije. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate temperaturu, groznicu, kašalj, simptome slične gripi, ili neuobičajen umor ili slabost.

Koristeći ovaj lijek može povećati rizik od dobivanja raka kože (npr, non-melanoma rak kože) ili rak limfnog sustava (limfom). Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi ovog rizika.

Tofacitinib može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije

Dok se liječite s tofacitinib, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cjepivima) bez vašeg liječnika odobrenje. Tofacitinib može smanjiti otpornost organizma i cjepivo možda neće raditi kao dobro ili možda dobiti infekciju cjepivo je značilo da se spriječi. Osim toga, ne treba se oko drugih osoba koje žive u kućanstvu koji primaju žive virusna cjepiva, jer postoji mogućnost da bi mogao prenijeti virus na vas. Neki primjeri živih cjepiva su ospice, zaušnjaci, influence (nosna cjepivo protiv gripe), poliovirus (oralni oblik), rotavirus, i rubeole. Ne doći blizu njih i ne ostaju u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

propustili dozu

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

skladištenje

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.