toujeo

Terapijski Klasa: Antidijabetički

Koristi za Toujeo

Farmakološka Klasa: Inzulin, s dugotrajnim djelovanjem

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost inzulin glargina u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene efekte, koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali ovaj lijek.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost inzulin glargina u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene efekte, koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali ovaj lijek.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje Toujeo

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže inzulin glargin, rekombinantne. To ne može biti specifična za Toujeo. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik može vam dati ovaj lijek. Vi svibanj također biti poučeni kako dati lijek kod kuće. Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu.

Svaki paket sadrži inzulin glargina informiranje pacijenata list. Pročitajte ovaj list i pažljivo provjerite da li ste razumjeli

To je najbolje koristiti drugo mjesto na tijelu za svaku injekciju (npr pod kožu trbuha ili na trbuh, bedra, ili nadlaktice). Ako imate pitanja o tome, kontaktirajte član svojim lijecnikom.

Kako inzulin glargin snižava razinu glukoze u krvi tijekom 24 sata, treba uzimati jednom dnevno na spavanje.

Rješenje inzulina treba izgledati bistra i bezbojna. Ne koristite inzulin glargin ako je oblačno ili zadebljana.

pažljivo pratiti poseban plan obroka vaš liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontrolu vaše stanje, te je potrebno ako je to lijek za ispravan rad. Također, redovito vježba i test za šećer u krvi ili urinu prema uputama.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Trgovina neiskorišten uložak ili SoloStar® napunjene olovke u hladnjaku. Zaštititi od svijetla. Ne zamrzavati.

Pravilno korištenje inzulin glargina, rekombinantni

SoloStar® napunjen olovka koju trenutno koristite ne bi trebalo biti u hladnjaku. Trebali pohraniti olovku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline i svjetlosti. Odbaciti svaku otvorenu napunjenoj olovku nakon 28 dana.

Nakon spremnik je umetnuta olovkom, pohranjivati ​​spremnik i olovku na sobnoj temperaturi, a ne u hladnjaku.

Nikada ne dijelite inzulina olovke ili uloške s drugima pod bilo kojim okolnostima. Nije sigurno za jedno pero će se koristiti za više od jedne osobe. Dijeljenje igle ili olovke može dovesti do prijenosa virusa hepatitisa, HIV, ili drugim krvlju prenosivih bolesti.

Vaš liječnik će htjeti provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo tijekom prvih nekoliko tjedana uzimati ovaj lijek. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Vrlo je važno slijediti pažljivo upute od svog zdravstvenog tima o

U slučaju hitnosti-Postoji svibanj biti vrijeme kada trebate hitnu pomoć za problem uzrokovan dijabetesom. Morate biti spremni za te hitne slučajeve. To je dobra ideja da se

Previše inzulina glargin može uzrokovati hipoglikemiju (niska razina šećera u krvi). Niska razina šećera u krvi također može pojaviti ako koristite inzulin glargin s drugim antidijabetično medicine, kašnjenje ili izostavite obrok ili snack, vježba više nego obično, ili piti alkohol. Simptomi niskog šećera u krvi mora biti tretirana prije nego što dovodi do gubitka svijesti (nesvjestice). Različiti ljudi mogu osjetiti različite simptome niskog šećera u krvi. Važno je da naučite što simptomi niske razine šećera u krvi obično imate, tako da možete ga brzo liječiti.

Simptomi niskog šećera u krvi uključuju anksioznost, ponašanje promijeniti slično pijanstvu, zamagljen vid, hladno znojenje, zbunjenost, poteškoće u razmišljanju, vrtoglavica ili vrtoglavicu, pospanost, prekomjerne gladi, brzo kucanje srca, glavobolja, razdražljivost ili abnormalno ponašanje, nervoza, noćne more, nemiran san, drhtavica, nerazgovjetan govor, i trnci u rukama, nogama, usnama ili jezikom.

Mjere opreza tijekom korištenja Toujeo

Ako simptomi niske razine šećera u krvi dogodi, jedu tablete glukoze ili gel, kukuruzni sirup, med, ili kocke šećera ili piti voćni sok, nondiet bezalkoholno piće ili šećera otopljenog u vodi za ublažavanje simptoma. Također, provjerite svoj krv za niske razine šećera u krvi. Doći do liječnika ili u bolnicu odmah, ako se simptomi ne poboljšaju. Netko bi trebao pozvati hitna pomoć odmah ako teške simptome kao što su konvulzije (napadaje) ili nesvjestice javljaju. Imati glukagon kit dostupan, zajedno sa špricom i iglom, i znati kako ga koristiti. Članovi Vašeg kućanstva također treba znati kako ga koristiti.

Hiperglikemija (visoka razina šećera u krvi) može se javiti ako se ne uzimaju dovoljno ili preskočite dozu antidijabetično medicine, prejesti ili ne slijede plan obroka, imaju povišenu temperaturu ili infekcije, ili se ne ostvari onoliko koliko je uobičajeno.

Simptomi visokog šećera u krvi uključuju zamagljen vid, pospanost, suha usta, isprati, suha koža, voće, kao što dah miris, učestalo mokrenje, ketoni u urinu, gubitak apetita, bolovima u trbuhu, mučnina ili povraćanje, umor, muči disanje (Rapid i duboko), nesvjesticu, i neobična žeđ.

Ako simptomi visok šećer u krvi dogodi, provjerite razinu šećera u krvi, a zatim nazvati svog liječnika za upute.

Ovaj lijek može učiniti vrtoglavicu ili pospanost. Nemojte voziti ili raditi bilo što drugo što bi moglo biti opasno dok ne znate kako ovaj lijek utječe na vas.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati niske razine kalija u krvi. Ne koristite lijekove, dodatke prehrani, ili zamjene za sol koje sadrže kalij, osim ako ste razgovarali o tome sa svojim liječnikom.

Toujeo nuspojave

Toujeo (glargin inzulin)

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Dijabetesa, tip 2 metformin, inzulin aspart, glipizid, Januvia, glimepirid, Victoza, Lantus, gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, GLUCOPHAGE

Dijabetes tip 1 aspart inzulin, Lantus, Levemir, Novolog, Humalog, Tresiba, Lantus Solostar, Apidra®, Humulin N, Humulin R