tramacet

Ultracet (R) sadrži tramadolni hidroklorid i acetaminofen, paracetamol je povezana s akutnog zatajenja jetre, u nekim slučajevima rezultira transplantaciju jetre i smrti većini slučajeva oštećenja jetre povezane s dozama većim od 4000 mg / dan, a često uključuju više od jedne acetaminophen- koji sadrži proizvod

Koristi za Tramacet

Terapijski Klasa: analgetika Kombinacija

Kemijski Klasa: Tramadol

Tramadol pripada skupini lijekova koji se nazivaju opioidnih analgetika (narkotici). Djeluje na središnji živčani sustav (CNS) za ublažavanje boli. Kada se koristi tramadol za dugo vremena, to može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost). Fizička ovisnost može dovesti do nuspojava kada prestanete uzimati lijek. Budući da je ovaj lijek se koristi samo za kratkoročno ublažavanje boli, fizička ovisnost vjerojatno neće dogoditi.

Acetaminofen se koristi za ublažavanje boli i smanjiti temperaturu kod bolesnika. Ne postane sklona stvaranju navike, kada uzima dugo. No, acetaminofen može uzrokovati druge neželjene efekte kada se uzima u velikim dozama, uključujući i oštećenja jetre. Iako rijetko, korištenje acetaminofen je izvijestila da će dovesti do transplantacije jetre i smrti, obično na visokim dozama i kada se koriste više proizvoda acetaminofena sadržavaju.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije Korištenje Tramacet

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tramadol i paracetamol kombinacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tramadol i paracetamol kombinacije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega ili srčanih problema koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali tramadol, a acetaminofen kombinaciju.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže tramadol i acetaminofen. To ne može biti specifična za Tramacet. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To je posebno važno za starije pacijente, koji mogu biti osjetljiviji na učinke lijekova za liječenje boli. Ako previše ovog lijeka uzima se za dugo vremena, to može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost) ili uzrokovati preveliku dozu. Velike količine acetaminofen može uzrokovati oštećenje jetre.

Ova kombinacija lijek sadrži acetaminofen (Tylenol®). Pažljivo provjerite oznake svih ostalih lijekova koje koristite, jer oni mogu sadržavati i acetaminofen. To nije sigurno koristiti više od 4 grama (4.000 miligrama) acetaminofen u jednom danu (24 sata).

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna upotreba tramadola i acetaminofen

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni lijek radi ispravno i da provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem dijelu trbuha, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajen umor ili slabost, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Ozbiljne kožne reakcije može se dogoditi s ovim lijekom. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate plikova, piling, ili labave kože, crvene kožne lezije, teške akne ili osip na koži, čireve ili čireva na koži, ili vrućica ili zimica dok koristite ovaj lijek.

Provjerite etikete svih neprepisan (over-the-counter [OTC]) ili lijekova na recept sada poduzeti. Ako bilo koji sadrže acetaminofen ili tramadol, provjerite sa svojim liječnikom. Uzimajući ih zajedno s ovim lijekom može uzrokovati prekomjernu dozu tableta.

Mjere opreza tijekom korištenja Tramacet

Ako mislite da vi ili netko drugi možda uzeli preveliku dozu ovog lijeka, dobiti hitnu pomoć odjednom. Znakovi predoziranja su tamni urin, tešku ili uznemiri disanje, nepravilan, brzo ili sporo, ili plitko disanje, mučninu ili povraćanje, bol u gornjem dijelu trbuha, blijeda ili plave usne, nokte, ili kožu, označavanje učenike očiju, otežano daha, ili žutim očima ili kožom.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici, lijekovi za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, recept boli medicine ili opojnih droga, opijati, lijek za napadaje ili barbiturati, za opuštanje mišića, ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika , Također, postoji svibanj biti veći rizik od oštećenja jetre ako se pije tri ili više alkoholnih pića za vrijeme dok uzimate acetaminofen. Nemojte piti alkoholna pića, te provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od tih lijekova dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može stvaraju navike. Ako mislite da se lijek ne radi i ne smiju se koristiti više od propisane doze. Nazovite svog liječnika za upute.

Korištenje droge za dugo vremena može uzrokovati ozbiljne zatvor. Da bi se to spriječilo, liječnik vas može uputiti da se laksative, piti puno tekućine, ili povećati količinu vlakana u vašoj prehrani.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna o svim drugim lijekovima koje koristite. Ovaj lijek može povećati rizik za napadaje (konvulzije). To također može uzrokovati ozbiljna stanja koje se naziva serotoninski sindrom kada se uzima s nekim lijekovima. To se posebno uključuje lijekove koji se koriste za liječenje depresije (kao što su, citalopram, fluoksetin, sertralin, Cymbalta®, Effexor®, Lexapro®, Pristiq®) ili lijek za liječenje migrene (kao što eletriptan, frovatriptana, rizatriptan, zolmitriptan). Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate sljedeće simptome serotoninskog sindroma: uznemirenost, zbunjenost, proljev, uzbuđenje, a govori da se ne radi dobro, groznica, hiperaktivnog refleksa, loša koordinacija, nemir, drhtanje, znojenje, drhtanje ili tresenje da ne možete kontrola ili trzanje.

Ovaj lijek može povećati misli o samoubojstvu. Obavijestite svog liječnika odmah ako se počnete osjećati depresivno ili imaju misli o ranjavanje sebe. Prijavi bilo kakve neobične misli ili ponašanja koje nevolje, pogotovo ako su novi ili pogoršaju brzo. Pobrinite se da Vaš skrbnik zna, ako imate problema sa spavanjem, uzrujavati jednostavno, imaju veliki porast energije ili početi djelovati osvrće. Obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakvih naglog i jakog osjećaja, kao što je osjećaj nervozna, ljuta, nervozna, nasilni, ili uplašen. Neka Vaš liječnik zna ako ste vi ili netko u vašoj obitelji je pokušao počiniti samoubojstvo.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, oticanje ruke, lice, ili usta ili bol u prsima dok koristite ovaj lijek.

Tramacet nuspojave

acetaminofen / tramadol

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste trudni, može biti trudni ili planirate zatrudnjeti.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti. To može spriječiti pogoršanje stanja i smanjiti mogućnost povlačenja simptoma, kao što su tjeskoba, proljev, glavobolja, mučnina, drhtavica, znojenje, tremor, ili problema sa spavanjem.

Analgetici mogu izazvati suhoću usta. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je suha usta i dalje za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim stomatologom. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 4. Neki potencijal za zlouporabu

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bol tramadol, oksikodon, acetaminofen, Tylenol, naproksen, aspirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, percocet, hidroksizin, klonidin, diklofenak, Norco, fentanil, Celebrex, morfij, Vicodin, Voltaren®, lidokain aktualna, Dilaudid, difenhidramin aktualna, oxycontin, paracetamol