trametinib

trametinib je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Koristi za trametinib

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za trametinib, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na trametinib ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke trametinib u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost trametinib u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prije Korištenje trametinib

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje trametinib. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije korištenja trametinib, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Uzmi trametinib točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

trametinib obično dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Uzmi trametinib najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka.

Doza trametinib će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze trametinib. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu trametinib, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako propustite dozu i to je manje od 12 sati do sljedećeg redovitog dozu, preskočite propuštenu dozu i uzmite sljedeću dozu u regularnom vremenu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Čuvati u hladnjaku. Ne zamrzavati.

Držite lijekove u izvornom boce. Zaštititi od vlage i svjetlosti.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme.

Korištenje trametinib dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna za vrijeme liječenja i 4 mjeseca nakon zadnje doze. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

trametinib može uzrokovati plodnosti (sposobnost da imaju djecu) probleme u žena. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije korištenja trametinib ako planirate imati djecu.

trametinib može uzrokovati srčane probleme, uključujući zatajenje srca. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove u prsima, smanjen urina, nejednaku srca, oticanje lica, prsti, stopala ili potkoljenice, uznemiri disanja, ili brzo dobivanje na težini tijekom korištenja trametinib.

Pravilna uporaba trametinib

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako zamagljen vid, gubitak vida, ili bilo kakve promjene u viziji javlja tijekom liječenja. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema s očima. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Obavijestite svog liječnika odmah ako imate kašalj, otežano disanje, stezanje u prsima, ili bilo koju vrstu disanja problema s trametinib. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema pluća.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate teške osip, akne ili crvenilo, oteklina, piling, ili nježnost u rukama ili nogama. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema kože.

Također ćete morati imati svoj krvni tlak izmjeren prije početka trametinib i dok ga koristite. Ako primijetite bilo kakve promjene preporučenom krvnog tlaka, nazovite svog liječnika odmah. Simptomi visokog krvnog tlaka su zamagljen vid, jake glavobolje, sporo ili brzo kucanje srca, lakomislenost, ili vrtoglavicu.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja trametinib

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Melanom, Metastatski Opdivo, nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, Yervoy, ipilimumab, Mekinist, vemurafenib, dabrafenib, Zelboraf, PegIntron, aldesleukin, Cotellic, Tafinlar, Sylatron, Proleukin, cobimetinib, Imlygic, peginterferon alfa-2b, talimogene laherparepvec

trametinib nuspojave

trametinib