travatan: uporaba, doziranje i nuspojave

Što je Travatan?

Travatan se koristi za liječenje povećanog pritiska u oku (očna hipertenzija) i otvorenog kuta glaukoma kod pacijenata koji ne mogu koristiti ili ne reagiraju na druge lijekove.

Travatan također se mogu koristiti za druge svrhe osim onih navedenih u ovom lijekova vodič svrhe.

Travatan može uzrokovati postupnu promjenu u boju oči ili kapci i trepavice, kao i povećan rast ili debljine svojih trepavica. Ove promjene u boji, obično porast u smeđoj pigmenta, javljaju polako i da ih se ne može primijetiti mjesecima ili godinama. promjene boje mogu biti stalna i nakon liječenja završava, a može se dogoditi samo u oku se liječi. To bi moglo rezultirati u kozmetičke razlike u oku ili trepavica boje s jednim okom na drugi.

Važna informacija

Nemojte dopustiti Travatan kapaljka na dodir bilo koju površinu, uključujući i oči ili ruke. Ako kapaljka postaje kontaminiran to može uzrokovati infekciju u svom oku, što može dovesti do gubitka vida ili teških ozljeda očiju.

Nakon korištenja Travatan, pričekajte najmanje 5 minuta prije korištenja bilo koje druge kapi za oči koje vam je prepisao liječnik.

Ne koristite Travatan ako ste alergični na travoprost.

Prije korištenja ovog lijeka, obavijestite svog liječnika ako ste alergični na bilo droge, ili ako ste oticanje ili infekcija oka.

Prije upotrebe Travatan

Travatan može uzrokovati postupnu promjenu u boju oči ili kapci i trepavice, kao i povećan rast ili debljine svojih trepavica. Ove promjene u boji, obično porast u smeđoj pigmenta, javljaju polako i da ih se ne može primijetiti mjesecima ili godinama. promjene boje mogu biti stalna i nakon liječenja završava, a može se dogoditi samo u oku se liječi. To bi moglo rezultirati u kozmetičke razlike u oku ili trepavica boje s jednim okom na drugi.

Vlada kategorija trudnoća C. Nije poznato da li Travatan je štetan za nerođeno dijete. Prije korištenja ovog lijeka, obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili planirate zatrudnjeti tijekom liječenja. Nije poznato da li Travatan prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Ne koristite Travatan bez reći svom liječniku ako dojite bebu.

Vidi također: Trudnoća i dojenje upozorenja (detaljnije)

Koristite Travatan točno onako kako je propisano za vas. Ne koristite Travatan u većim količinama, ili ga koristiti za više od preporučene od strane liječnika. Slijedite upute na recept etiketi.

Perite ruke prije korištenja kapi za oči.

Za primjenu kapi za oči

Nagnite glavu unatrag malo i spustiti na donji kapak stvoriti mali džep. Držite kapaljka iznad oka s kapaljka vrha prema dolje. Pogledajte gore i daleko od kapaljku. Istisnuti kap i zatvorite vaše oči. Lagano pritisnite prstom na unutrašnjem kutu oka (kod nosa) za oko 1 minutu kako bi se tekućina iz isušivanje u svoj suznog kanala.

Ako koristite više od jedne kapi u istom oku, pričekajte oko 5 minuta prije stavljanja u sljedećem kapi. Također, pričekajte najmanje 5 minuta prije korištenja bilo koje druge kapi za oči koje vam je prepisao liječnik.

Ne dozvolite da kapaljka na dodir bilo koju površinu, uključujući i oči ili ruke. Ako kapaljka postaje kontaminiran to može uzrokovati infekciju u svom oku, što može dovesti do gubitka vida ili teških ozljeda očiju. U bilo koje vrijeme tijekom vašeg korištenja Travatan, recite svom liječniku ako imate ozljede oka, ako se razviju infekciju oka, ili ako planirate ići na operaciju oka. Ne koristite kapi za oči, ako se tekućina mijenja boje ili ima čestice u njemu. Spremite kapi na sobnoj temperaturi daleko od topline i vlage. Držite bočicu čvrsto zatvorena kada nije u uporabi.

Koristite Travatan čim se sjetite. Ako je skoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i koristiti Travatan na sljedećem redovno zakazano vrijeme. Ne koristite dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Potražite hitnu liječničku pomoć ako mislite da ste koristili previše Travatan.

Predoziranjem Travatan koristi u očima se ne očekuje da će proizvoditi po život opasne simptome.

Izbjegavajte korištenje previše Travatan, što zapravo može učiniti manje učinkovit u snižavanju tlaka unutar oka.

Nemojte koristiti kapi za oči lijek koji nije propisan od strane liječnika.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla. Prestanite koristiti Travatan i nazovite svog liječnika odmah ako imate bilo koji od ovih ozbiljnih nuspojava

crvenilo, oteklina, svrbež ili bol u ili oko očiju

curi ili iscjedak iz oka svoga ili

povećana osjetljivost na svjetlo

Kako bih trebao koristiti Travatan?

vizija promjene.

bol u prsima.

Manje ozbiljne Travatan nuspojave mogu uključivati

blagi nemir oka

glavobolja

osjećaj kao nešto što je u oku

zamagljen vid

suhe ili suzne oči; ili

bode, ili gori od očiju nakon korištenja kapi.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Obavijestite svog liječnika o bilo neobično ili uznemiravajući nuspojava. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Postoji svibanj biti drugih lijekova koji mogu utjecati Travatan. Obavijestite svog liječnika o svim recept i nad-the-counter lijekovi koji koristite. To uključuje vitamine, minerale, biljne proizvode i lijekove propisane od strane drugih liječnika. Nemojte početi koristiti novi lijek bez reći svom liječniku.

Travoprost Očna je dostupan na recept pod markom Travatan. Ostale marke ili generički pripravci mogu također biti dostupne. Pitajte ljekarnika sva pitanja koja imate o Travatan, posebno ako je novo za vas.

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

6.02.11 / 17/2009 2:34:40

Što se događa ako predozirati?

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Što treba izbjegavati?

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Glaukom, otvorenog kuta lumigan, timolol Očna, epinefrin Očna, Xalatan, Alphagan, brimonidin Očna, latanoprost Očna, pilokarpin Očna, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamid Očna

Koje su moguće nuspojave Travatan?

Intraokularni Hipertenzija lumigan, timolol Očna, Xalatan, Combigan, Alphagan, brimonidin Očna, latanoprost Očna, pilokarpin Očna, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamid Očna

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Travatan?

Travatan (travoprost oftalmoloških)

Što je moj lijek izgledati?