treba li jesti kao Tom Brady i Gisele b¼ndchen?

15 siječanj 2016 – Što je Tom Brady jesti da ostanu na vrhu svoje igre?

NFL bek osobni kuhar, Allen Campbell, koji je nedavno dao medijima zaviriti unutar obroka s Brady i njegova supruga, supermodel Gisele Bundchen. New England Patriotsi zvijezda, 38, počinje njegova ponuda za peti Super Bowl pobjedu ovog vikenda.

Osamdeset posto što jedu je povrće “, rekao je Campbell.” Drugi 20% je nemasno meso: trava-fed organske odrezak, patku svaki sada i onda, i piletina. Što se tiče ribe, uglavnom sam kuhati divlji losos.

Brady i Bündchen staviti na čvrstu skupinu prehrambenih pravila: Nema bijeli šećer. Bez bijelog brašna. Nema velebilje povrće (paprika, patlidžan, rajčica) za Brady. Samo cjelovite žitarice kao što su smeđa riža, quinoa i proso. I bez mliječnih – Brady kaže da on jede sladoled napravljen od avokada baze.

Gotovo svaki kolumnist sa bloga ili medija je iznio svoje mišljenje o prehrani. Neki su ga nazvali “uber-restriktivan.” Drugi su koristili riječi poput “jadno” i “lud.

Je li Brady dijeta prestroga? Ili je to zdrav način da se jede? pitao dvije sportske nutricioniste za njihovo vodi na ovaj sportski superstar je plan prehrane.

Sport nutricionist Barbara Lewin, RD, LD, ČSSD, radila je s NFL igrača i drugih ozbiljnih sportaša za više od 20 godina. Sve u svemu, ona misli Brady dijeta je dobar pristup.

“Ovo je prekrasan način da se jede da ostane zdrava i fit i mladi”, kaže Lewin, koji je ujedno i vlasnik sportsko-nutricionista.

Kelly Pritchett, PhD, RDN, ČSSD, također je pohvalio aspekte prehrane. “Krajnje je u povrće i mršavim proteinima i malo šećera”, kaže profesor sportske prehrane na sveučilištu Central Washington.

Brady je način prehrane je veliki pomak od tipične prehrane. Većina od nas jedu puno više šećera, zasićenih masti i rafiniranih žitarica nego Patriots QB radi, a više od stručnjaci preporučuju. Idemo razbiti svoju prehranu kako bi vidjeli koji su dijelovi vrijedi pokušati, a koje su bolje preskočiti.

“Sviđa mi se ideja da je teška fokus na biljne hrane”, kaže Lewin. “Biljke sadrže fitonutrijenata (biljne hranjive tvari) koji štite od bolesti, a podržava optimalno zdravlje i sportsku izvedbu.”

Povrće bogato hranjivim tvarima poput vitamina A i C, folne kiseline, kalija i vlakana. Osim toga, oni su niske u masti i kalorija. Prehrana bogata multi-boji povrća može pomoći kontrolirati svoj težinu, niži krvni tlak i štiti od bolesti srca, dijabetesa tipa 2 i rak. USDA Odaberite MyPlate vodič preporuča 2 do 3 šalice povrća dnevno, ali više nikad ne boli.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …