tretin-x aktualna

Koristi za Tretin-X

Terapijski Klasa: Dermatološki Agent

Kemijski Klasa: retinoid

Jedan od tretionina kreme se koristi za liječenje fine bore, tamne mrlje, ili grubu kožu na licu uzrokovane štetnih zraka sunca. Djeluje tako da sijeva kožu, zamjenjujući starije kože s novijim kože i tako usporavaju način na koji tijelo uklanja stanice kože koje su možda oštećene od sunca. Tretinoin najbolje radi kada se koristi u okviru programa za njegu kože koji uključuje zaštitu tretiranu kožu od sunca. Međutim, to ne potpuno ili trajno brisanje tih problema s kožom ili uvelike poboljšati očitije promjene na koži, kao što su duboke bore uzrokovane suncem ili prirodnog procesa starenja.

Tretinoin se također može koristiti za liječenje drugih kožnih bolesti kao što je određeno od strane liječnika.

Tretinoin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako je ova primjena nije uključena u označavanja proizvoda, tretinoin koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije uporabe Tretin-X

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje ovog lijeka u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama. Djeca su vjerojatno da će imati kožnih problema zbog sunca. U starije djece liječene od akni, tretinoin ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili problema nego u drugim dobnim skupinama.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje tretionina u bolesnika od 50 godina i starijih sa uporabu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže tretinoin. To ne može biti specifični za Tretin-X. Molimo pročitajte pažljivo.

Vrlo je važno da koristite ovaj lijek samo kao redatelja. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo izazvati iritaciju kože.

Ne primjenjivati ​​ovaj lijek za windburned ili opekline kože ili na otvorene rane.

Nemojte koristiti ovaj lijek u ili oko očiju ili usana ili unutar nosa. Spread lijek od tih područja prilikom prijave. Ako se lijek slučajno dobiva na ovim prostorima, oprati vodom odjednom.

Ovaj lijek obično dolazi s uputama bolesnika. Pročitajte ih pažljivo prije uporabe lijeka.

Prije nanošenja tretinoin, oprati kožu sa blagim sapunom ili sredstvom za čišćenje i toplom vodom pomoću vrhove prstiju. Zatim nježno osušite. Ne trljajte lice spužvom ili ručnik. Pričekajte 20 do 30 minuta prije primjene ovog lijeka kako bi bili sigurni je koža suha. Primjena tretinoin na mokru kožu može iritirati kožu.

Za korištenje krema ili gel oblik ovog lijeka

Kako koristiti oblik rješenja ovog lijeka

Nakon primjene lijeka, operite ruke kako biste uklonili bilo koji lijek koji bi mogao ostati na njima.

Pravilna uporaba tretionina

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Gel Proizvod je zapaljiv i treba se držati podalje od vatre ili prekomjerne topline.

Tijekom prva 3 tjedna koji koristite tretinoin, vaša koža može postati razdražen. Također, vaše acne može činiti da biste dobili gore prije nego što dobiva bolje. To može potrajati dulje od 12 tjedana prije nego što primijetite punu poboljšanje vašeg akni, čak i ako koristite lijekove svaki dan. Provjerite sa svojim liječnikom u bilo iritacije Vrijeme kože postaje žestoko ili ako se akne ne popravi u roku od 8 do 12 tjedana.

Mjere opreza Dok putem Tretin-X

Trebali biste izbjegavati pranje kože tretirane s tretionina najmanje 1 sat nakon primjene.

Izbjegavajte korištenje bilo kojeg tematska lijekova na istom području u roku od 1 sat prije ili nakon korištenja tretinoin. Inače, tretinoin možda neće raditi pravilno ili iritacije kože može pojaviti.

Osim ako vam liječnik ne kaže drugačije, posebno je važno da se izbjegne korištenje sljedećih kože proizvode na istom području kao tretionina

Korištenje tih proizvoda uz tretionina može uzrokovati blage do jake iritacije kože. Iako je iritacija kože može pojaviti, neki liječnici ponekad dopustiti benzoil peroksid koji će se koristiti s tretionina za liječenje akni. Obično tretinoin primjenjuje noću, tako da ne uzrokuje problem s bilo kojim drugim tematska proizvode koje možete koristiti tijekom dana. Provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja tematska lijekova s ​​tretionina.

Tijekom prvih 6 mjeseci korištenja, izbjegavajte overexposing tretirana područja suncu, vjetru ili hladnom vremenu. Koža će biti više skloni opekline, suhoća ili iritaciju, osobito tijekom prva 2 ili 3 tjedna. No, da ne bi trebali prestati uzimati ovaj lijek, osim ako je iritacija kože postaje previše žestoko. Ne koristite kvarcanje.

Za pomoć tretionina raditi pravilno, redovito korištenje krema za sunčanje ili sunblocking losione sa zaštitnim faktorom od sunca (SPF) od najmanje 15 Također, nositi zaštitnu odjeću i kape, a primjenjuju kreme, losione ili hidratantne kreme često.

Provjerite sa svojim liječnikom u bilo kojem trenutku vaša koža postaje previše suha i nadražena. Vaš zdravstvenu skrb može vam pomoći izabrati prave kože proizvode za vas kako bi se smanjila suhoća kože i iritacije i može uključivati ​​sljedeće

Tretin-X nuspojave

Tretin-X (tretinoin tematska)

U nekim životinjskim studijama, tretinoin pokazano je da uzrokuje tumori kože razvijati brže kada je tretirana površina izložena ultraljubičastom svjetlu (sunčevom ili umjetnom sunca s kvarcanje). Druge studije nisu pokazale iste rezultate, a sve više istraživanja treba biti učinjeno. Nije poznato je li tretinoin uzrokuje tumore kože razvijati brže u ljudi.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nuspojave će otići nakon što prestanete koristiti tretinoin. Na rijetku priliku da vaše promjene boje kože, taj učinak može trajati nekoliko mjeseci prije nego što vaše boje kože vraća u normalu.

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Photoaging od tretinoin topičkom kože, Retin-A, Renova, Atralin, Avita, Altinac, Refissa

Akne doksiciklin, klindamicin aktualna, eritromicin aktualna, tetraciklin aktualna, minociklin, Accutane, tretinoin tematska

Lihen sclerosis prednizon, triamcinolon, betametazon površinsko, klobetazol površinsko, tretinoin lokalno, Retin-A, Deltasone, Diprolene

 ili se pridružiti grupi podrške Tretin-X za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.