Tretman – Infekcije uha (srednje uho)

Čekaj-i-vidi pristup

Upravljanje bol

Neke infekcije uha riješiti bez liječenja antibioticima. Što je najbolje za Vaše dijete ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući dob vašeg djeteta i težini simptoma.

Simptomi upale uha obično poboljšati unutar prvih nekoliko dana, a većina infekcija jasno da se sami od sebe unutar jednog do dva tjedna bez ikakvog liječenja. Američka pedijatrijska akademija i američke akademije obiteljskih liječnika preporučiti čekaj-i-vidi pristup kao jednu opciju za

Neki dokazi upućuju na to da je liječenje antibioticima može biti korisno za određene djecu s uha. Razgovarajte sa svojim liječnikom o prednostima antibiotika odvagnuti u odnosu na potencijalne nuspojave i zabrinutosti zbog pretjerane upotrebe antibiotika stvara sojeva otporna na bolesti.

Vaš liječnik će vam savjetovati tretmane za ublažavanje bolova od infekcije uha. To može uključivati ​​sljedeće

Antibiotska terapija

Nakon početnog razdoblja promatranja, vaš liječnik može preporučiti antibiotsku terapiju za upalu uha u sljedećim situacijama

Djeca mlađa od 6 mjeseci starosti s potvrđenom akutne upale srednjeg uha su više vjerojatno da će se liječiti antibioticima bez inicijalnog promatranja vrijeme čekanja.

Čak i nakon što su se simptomi poboljšali, budite sigurni da koristite sve antibiotika prema uputama. U nedostatku to učiniti može dovesti do ponavljajućih infekcija i otpornost bakterija na antibiotike lijekova. Razgovarajte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom o tome što učiniti ako ste slučajno preskočili dozu.

Uho cijevi (tympanostomy cijevi za ventilaciju cijevi za izjednačenje tlaka cijevi) su maleni cilindri, obično izrađena od plastike ili metala, koji se kirurškim putem umeću u bubnjić. Uho cijev stvara dišni put koji ventilira srednjeg uha i sprječava nakupljanje tekućine iza bubnjića.

Ako vaše dijete ima rekurentne upalu srednjeg uha ili otitis media s izljeva, vaš liječnik može preporučiti postupak za drenažu tekućine iz srednjeg uha. Upala uha je definiran kao tri epizode infekcije u šest mjeseci ili četiri epizode infekcije u godini s najmanje jednim događa u posljednjih šest mjeseci. Upala uha kod izljeva uporan nakupljanja tekućine u uhu nakon infekcije je uklonjena ili u nedostatku bilo kakve infekcije.

uho cijevi

Tijekom ambulantno kirurški postupak naziva myringotomy, kirurg stvara malu rupu u bubnjića da mu ili joj omogućuje da usisavanje tekućine iz srednjeg uha. Maleni cijev (tympanostomy cijev) se stavi u otvor kako bi se prozračiti srednjeg uha i spriječiti nakupljanje više tekućine. Neki cijevi su namijenjene da ostanu na mjestu za šest mjeseci do godinu dana, a zatim se na svoje vlastite. Ostale cijevi su dizajnirani da ostanu u duže i možda treba kirurški ukloniti.

Bubnjić obično zatvara se opet nakon cijev ispadne ili je uklonjen.

Kronična infekcija koja rezultira perforacije bubnjića – kronična gnojna upala srednjeg uha – je teško liječiti. Često se liječi antibioticima primijeniti kao kapi. Primit ćete upute o tome kako usisavanje tekućine kroz uho kanalom prije davanja kapi.

Djeca s čestim ili postojećih infekcija ili s upornim tekućine u srednjem uhu morat će se pozorno pratiti. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome koliko često biste trebali zakazati follow-up imenovanja. Vaš liječnik može preporučiti redovite sluha i jezične testove.

Tympanostomy cijevi

Tympanostomy cijevi

Liječenje kronične gnojnim otitis media

nadgledanje