Tretman – ingvinalne hernije

Otvoreno kila popravak

Laparoskopija

Ako vaš kila je mala, a ti ne smeta, vaš liječnik može preporučiti budnim čekanju. U djece, liječnik može pokušati primjenom ručnog pritiska za smanjenje oticati prije razmatranja operaciju.

Povećavanje ili bolne kile obično je potrebna operacija za ublažavanje nelagode i spriječiti ozbiljne komplikacije.

Postoje dvije osnovne vrste kila operacija – otvoreni kila popravak i laparoskopska popravak.

U ovom postupku, što bi moglo biti učinjeno s lokalnom anestezijom i umirenje ili općoj anesteziji, kirurg čini rez u svom prepone i gura istisnutog tkiva natrag u svoj trbuh. Kirurg tada sews oslabljeno područje, često ojačanje sa sintetičkim rešetke (hernioplasty). Otvaranje onda je zatvoren sa šavovima, spajalicama ili kirurško ljepilo.

Nakon operacije, vi ćete biti ohrabreni da se presele o što je prije moguće, ali to bi moglo biti nekoliko tjedana prije nego što ste u mogućnosti nastaviti normalnim aktivnostima.

U tom minimalno invazivni postupak koji zahtijeva opću anesteziju, kirurg djeluje kroz nekoliko malih rezova u abdomenu. Plin se koristi za napuhati svoj trbuh kako bi unutarnji organi lakše vidjeti.

Mala cjevčica opremljen sitnim kamera (laparoscope) umetnuta u jedan rez. Vođeni kamere, kirurg umeće sitne instrumente kroz druge rezove za popravak kila pomoću sintetičke mreže.

Ljudi koji imaju laparoscopic popravak može imati manje nelagode i ožiljke nakon operacije i brži povratak normalnim aktivnostima. Međutim, neke studije pokazuju da kila, povratak je vjerojatnije s laparoskopske popravak nego s otvorene operacije.

Laparoskopija omogućuje kirurgu da se izbjegne ožiljno tkivo od ranije, popravak hernije, tako da bi moglo biti dobar izbor za osobe čiji kile ponoviti nakon tradicionalnog operaciju kile. To također može biti dobar izbor za osobe s kile na obje strane tijela (bilateralni).

Neke studije pokazuju da laparoskopska popravak može povećati rizik od komplikacija i recidiva. Nakon što je postupak obavlja kirurg s velikim iskustvom u laparoskopske kila popravke mogu smanjiti rizik.