Tretman – mioklonus

Liječenje mioklonus je najučinkovitije kada je reverzibilan osnovni uzrok može naći da se može tretirati – kao što su neki drugi uvjet, lijekove ili toksin.

Lijekovi

Terapije

Većinu vremena, međutim, je temeljni uzrok ne može izliječiti ili otkloniti, tako da tretman je usmjeren na ublažavanje simptoma mioklonus, pogotovo kada su onemogućiti. Nema droge posebno dizajniran za liječenje mioklonus, ali liječnici su posuđene iz drugih arsenala liječenja bolesti za ublažavanje Mioklonični simptome. Više od jednog lijeka može biti potrebno za kontrolu simptoma.

Lijekovi koji liječnici najčešće propisuju za mioklonus uključuju

kirurgija

Antikonvulzivi. Lijekovi koji se koriste za kontrolu epileptičke napadaje također su se pokazale korisna u smanjenju mioklonus simptome. Najčešći antikonvulzivi se koriste za mioklonus su levetiracetam (Keppru), valproična kiselina (Depakene) i primidon (Mysoline).

Valproična kiselina može uzrokovati nuspojave kao što su mučnina. Levetiracetam može uzrokovati nuspojave kao što su umor i vrtoglavica. Nuspojave iz primidonom mogu uključivati ​​sedaciju i mučninu.

OnabotulinumtoxinA (botox) injekcije mogu pomoći u liječenju različitih oblika mioklonus, posebno ako je samo jedna površina zahvaćena. Botulinum toksina blokiraju oslobađanje kemijski glasnik koja aktivira kontrakcije mišića.

Ako su vaši mioklonus simptomi posljedica tumora ili lezija u mozgu ili leđnoj moždini, kirurgija svibanj biti opcija. Osobe s mioklonus utječu na dijelovima lica ili uhu također mogu imati koristi od operacije.

Duboko stimulacija mozga (DBS) je pokušao u neke ljude s mioklonus i drugim poremećajima kretanja. Istraživači nastavljaju studirati DBS za mioklonus.