Tretman – periferna neuropatija

Ciljevi liječenja su upravljati stanje uzrok vaše neuropatija i za ublažavanje simptoma. Ako laboratorijski testovi ne pokazuju temeljni uvjet, vaš liječnik može preporučiti budnim čeka da vidi ako je vaš neuropatija poboljšava.

Lijekovi

Terapije

Osim lijekovi koriste u liječenju stanja povezanih s perifernom neuropatijom, lijekove za ublažavanje periferna neuropatija znakovi i simptomi uključuju

Protiv bolova. Over-the-counter lijekovi protiv bolova, kao što su nesteroidni protuupalni lijekovi, može ublažiti blage simptome. Za više-teškim simptomima, liječnik može propisati lijekove protiv bolova.

Alternativna medicina

Lijekovi koji sadrže opijati, poput tramadola (Conzip, Ultram) ili oksikodona (Oxycontin, Roxicodone, drugi), može dovesti do ovisnosti i ovisnosti, pa ti lijekovi se obično propisuje samo kad drugi tretmani uspjeti.

Lokalni tretmani. Kremom kapsaicina, koji sadržava tvar koja se nalaze u feferona može uzrokovati umjereno poboljšanje u simptomima periferne neuropatije. Možda ćete morati gori kože i iritacije gdje ste Nanesite kremu, ali to se obično smanjuje tijekom vremena. Neki ljudi, međutim, ne može tolerirati.

Lidokain zakrpe su još jedan tretman se primjenjuju na koži koje mogu ponuditi olakšanje boli. Nuspojave mogu uključivati ​​pospanost, vrtoglavicu i utrnulost na mjestu flastera.

Antidepresivi. Određene triciklički antidepresivi, kao što je amitriptilin, doksepin i nortriptyline (Pamelor), pronađeni su kako bi se osloboditi boli ometanjem kemijske procese u mozgu i leđnoj moždini koji uzrokuju da se osjećaju bol.

Serotonina i norepinefrina inhibitor duloksetin (cymbalta) i antidepresiv venlafaksin produženim otpuštanjem (XR Effexor) također mogu olakšati bol periferne neuropatije uzrokovane dijabetesom. Nuspojave mogu uključivati ​​suha usta, mučnina, pospanost, vrtoglavica, smanjen apetit i zatvor.

Različite terapije i procedure mogu pomoći ublažiti znakove i simptome periferne neuropatije.

Razmjena Plazma i intravenski imunoglobulin. Ovi postupci, koji pomažu potiskuju imunološki sustav aktivnosti, mogu imati koristi ljudima s određenim upalnih stanja.

Razmjena Plazma uključuje uklanjanje krvi, a zatim uklanjanje antitijela i druge proteine ​​iz krvi i vraćanje krvi u vašem tijelu. U imuni globulin terapije, dobit ćete visoku razinu proteina koji djeluju kao protutijela (imunoglobulini).

Neki ljudi s periferne neuropatije pokušati komplementarnih tretmana za olakšanje. Iako znanstvenici nisu proučavali ove tehnike kao temeljito kao što su oni najviše lijekove, sljedeće terapije pokazale su neke obećanja