Tretman – perikardni izljev

Liječenje perikardijalna izljeva ovisit će o tome koliko tekućine je nakupila, što uzrokuje izljev i da li imate ili ste vjerojatno da će razviti tamponada srca. Liječenje uzroka perikardijalna izljeva često ispravlja problem.

Lijekovi koji smanjuju upalu

Ostali tretmani

Ako nemate tamponada ili ne postoji neposredna opasnost od tamponadom, vaš liječnik može propisati jedan od sljedećih načina za liječenje upala perikarda koji može doprinijeti perikardijalna izljev

Ako protuupalni tretmani ne riješe problem, ako imate veliku kolekciju tekućine uzrokuje simptome i što vam više skloni tamponadom, ili ako imate tamponada, vaš kardiolog će vjerojatno preporučiti jedan od sljedećih postupaka za odvođenje tekućine ili spriječiti tekućine iz više gomilaju.

Ispustite tekućinu. Vaš liječnik može ući u perikarda prostor s iglom, a zatim upotrijebite malu cijev (kateter) za odvod vode – postupak zove pericardiocentesis.

Liječnik će koristiti rendgenskih uređaja – ili ehokardiografija ili tip X-ray tehnologije pod nazivom fluoroskopijom – voditi posao. EKG stroj prati svoje srce za vrijeme trajanja postupka. U većini slučajeva, kateter će ostati na mjestu za odvod perikarda prostor za nekoliko dana kako bi se spriječilo tekućine iz zgrade opet.