Tretman – transpozicija velikih arterija

Sva djeca s transpozicije velikih krvnih žila potrebno operacije ispraviti kvar.

prije operacije

kirurgija

Vaša beba je liječnik može preporučiti nekoliko mogućnosti za pomoć u upravljanju stanje prije korektivne operacije. Oni uključuju

Kirurški opcije uključuju

Nakon operacije

Arterijska rad prekidača. To je najčešći zahvat se koristi za ispravljanje prenošenje velikih arterija. Kirurzi obično obavljanje ove operacije unutar prvog tjedna života.

Trudnoća

Tijekom operacije arterijske prekidač, plućna arterija i aorte se pomiču na normalne položaja: plućne arterije je povezan s desne klijetke, a aorta je povezana s lijeve klijetke. Koronarnih arterija također reattached na aorti.

Ako vaše dijete ima klijetke septuma defekt ili atrijski septalni defekt, ti otvori obično su zatvorene za vrijeme operacije. U nekim slučajevima, međutim, liječnik može ostaviti male klijetki septuma nedostatke zatvoriti na svoje vlastite.

Fibrilacija rad prekidača. U ovom kirurg čini tunela (zaklopne) između dvije gornje komore srca (atrija). To skreće kisik siromašan krvi u lijevu klijetku i plućne arterije i krvi bogate kisikom na desnu klijetku i aorte.

S ovim postupkom, pravo klijetke mora pumpa krv u tijelu, a ne samo u pluća jer bi to u normalnim srcu. Moguće komplikacije atrijske switch operacije uključuju nepravilne otkucaje srca, prigušne prepreke ili propuštanja i zatajenje srca zbog dugoročnih problema sa desne klijetke funkciju.

Nakon korektivne operacije, beba će morati doživotno follow-up skrb sa srcem liječnika (kardiolog) koji se specijalizirao za prirođene bolesti srca pratiti svoju zdravlje srca. Kardiolog može preporučiti da djetetu izbjegavati određene aktivnosti, poput utega, jer su povisiti krvni tlak i može ukazati na srce.

Razgovarajte s Vašeg djeteta liječniku o tome što tip fizičke aktivnosti, Vaše dijete može napraviti, i koliko i koliko često.

Mnogi ljudi koji su podvrgnuti operaciju arterijske prekidač ne trebaju dodatnu operaciju. Međutim, neke komplikacije, poput aritmije, curenja srčanih zalistaka ili problema s pumpanje srca, može zahtijevati dodatni tretman.

Ako ste imali prenošenje velikih arterija popravljene u svom djetinjstvu, to je moguće za vas da imaju zdrave trudnoće, ali specijalizirana skrb može biti potrebno. Ako razmišljate o tome kako postati trudna, razgovarati sa svojim kardiologom i opstetričar prije začeća.

Ako imate komplikacije kao što su aritmija ili ozbiljnih problema srčanog mišića, trudnoća može predstavljati rizik za vas i vašeg djeteta. U nekim situacijama, kao što su za žene koje imaju teške komplikacije na srcu kvar, trudnoća se ne preporučuje čak i za one s popravljenim transpozicije.