treximet

Nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAR) može uzrokovati povećani rizik od ozbiljnih kardiovaskularnih tromboze, infarkta miokarda i moždanog udara, što može biti kobno. Ovaj rizik se može povećati uz trajanje uporabe ili u bolesnika s kardiovaskularnim bolestima i rizičnim čimbenicima za kardiovaskularne disease..NSAIDs također može uzrokovati povećani rizik od ozbiljnih gastrointestinalnih nuspojava osobito u starijih osoba, uključujući krvarenje, ulceracije i perforacije želuca ili crijeva, što može biti kobno. Ovi događaji mogu dogoditi bez upozorenja simptome i bilo kada tijekom terapije

Koristi za Treximet

Terapijski Klasa: protiv migrene

Farmakološka Klasa: sumatriptan

Kemijski Klasa: ketoprofena

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke sumatriptan i naproksen kombinaciji u djece mlađe od 12 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje Treximet

Korištenje sumatriptan i naproksen kombinacija ne preporučuje u starijih bolesnika s bubrežnim problemima, srce i krvne žile bolesti ili visokog krvnog tlaka.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga i ne češće od usmjerena korištenje. Korištenje previše ovog lijeka može povećati šanse za nuspojave.

Za odrasle: Ako je vaše glavobolje ne poboljšaju nakon uzimanja ovog lijeka, pričekajte najmanje 2 sata prije uzimanja druge doze. Ne uzimajte više od 2 tablete u 24 sati.

Za djecu 12 godina ili stariji: ako je glavobolja ne popravi nakon prve doze lijeka, ne uzeti sljedeću dozu. Nazovite svog liječnika.

Nemojte koristiti ovaj lijek za običnu glavobolju koja se razlikuje od uobičajene migrene. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome što učiniti za redovite glavobolje.

Ovaj lijek dolazi s priručnik. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Progutajte tabletu cjelinu. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga. Vi svibanj uzeti tabletu sa ili bez hrane.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba Treximet

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krvi i urina će biti potrebna za provjeru neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom ako ste koristili ovaj lijek i nisu imali dobar olakšanje. Također, provjerite sa svojim liječnikom ako su vaše migrene glavobolje su gore, ili ako se pojavljuju češće, nego prije nego što je počeo uzimati ovaj lijek.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste trudni. Vi ne bi trebali uzimati ovaj lijek tijekom kasnijeg dijela trudnoće, osim ako vam liječnik ne kaže da je u redu.

Vi ne bi trebali uzimati ovaj lijek ako ste koristili inhibitor MAO (MAOI), kao što isocarboxazid (Marplan®), phenelzine (Nardil®), selegilin (Eldepryl®) ili tranylcypromine (Parnate®) u zadnjih 2 tjedna. Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste uzimali druge lijekove migrene (npr almotriptana, frovatriptana, naratriptana, rizatriptana, zolmitriptan, Axert ™, Frova®, Amerge®, Maxalt® ili Zomig®) ili crgotamin lijek (npr dihidroergotamin, methysergide, Cafergot®, DHE 45®, Ergomar® ili Migranal®) u proteklih 24 sata.

Ovaj lijek može uzrokovati probleme ako imate bolest srca. Ako vaš liječnik misli da bi mogli imati problema s ovim lijekom, on ili ona svibanj želite da se vaše prve doze u liječničkoj ordinaciji ili klinici.

Mjere opreza tijekom korištenja Treximet

Ovaj lijek može povećati rizik od ugrušak krvi, srčani udar ili moždani udar. To je više vjerojatno da će doći ako vi ili član obitelji već ima bolest srca, ako imate dijabetes, visoki krvni tlak, visoki kolesterol, ako pušite, ako ste muškarac, a preko 40 godina, ili ako ste žena i prošli kroz menopauzu. Ljudi koji koriste ovaj lijek za dugo vremena također mogu imati veći rizik. Provjerite sa svojim liječnikom ako imate bolove u prsima, faintness, mučnina, neobično znojenje, poteškoće s disanjem, problema s vidom, ili problema govori dok koristite ovaj lijek.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate prsima nemir, čeljusti ili vrat stezanje nakon korištenja ovog lijeka. Također, recite svom liječniku ako imate iznenadne ili ozbiljne abdominalne ili trbuhu bol nakon uzimanja ovog lijeka.

Ovaj lijek može izazvati krvarenje ili čir na želucu ili crijevima. Ovaj problem se može dogoditi bez znakova upozorenja. To je vjerojatno, ako ste imali čir na želucu u prošlosti, ako pušite ili redovito piti alkohol, ako ste stariji od 60 godina, u lošem zdravlju, ili koristite neke druge lijekove (kao što je steroida odnosno tanja krvi).

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste se također koristi druge lijekove koji sadrže naproksen. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna o svim lijekovima koje koristite. Sumatriptan i naproksen kombinacija može uzrokovati ozbiljna stanja koje se naziva serotoninski sindrom kada se uzima s nekim lijekovima. To se posebno uključuje lijekove koji se koriste za liječenje depresije, kao što su citalopram duloxetine, escitalopram, fluoksetin, fluvoksamin, olanzapin, paroksetin, sertralin, venlafaksin, Celexa®, Lexapro®, Cymbalta®, Effexor®, Paxil®, Prozac®, ili Zoloft® , Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo koje druge lijekove.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate uznemirenost, krv u mokraći, zbunjenost, smanjena proizvodnja mokraće, brzo debljanje, oticanje lica, gležnjeva ili ruku. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema bubrega.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Iako je to rijetko, može se dogoditi i češće u bolesnika koji su alergični na aspirin ili bilo koji od nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAID). Anafilaksija zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Najozbiljnije znakovi ove reakcije su vrlo brzo ili nepravilno disanje, hvatajući dah, ili nesvjesticu. Ostali znakovi mogu uključivati ​​promjene u boji kože lica, vrlo brzo, ali nepravilan rad srca ili pulsom, Grozd-kao oteklina na koži, i natečenost ili otekline kapaka i oko očiju. Ako se ovi efekti, dobiti hitnu pomoć odjednom.

Treximet nuspojave

Treximet (naproksen / sumatriptan)

Ozbiljne kožne reakcije mogu se javiti tijekom liječenja ovim lijekom. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma dok uzimate ovaj lijek: mjehura, piling, ili labave kože, temperatura, groznica, kašalj, proljev, vrućica, svrbež, zglobovima ili mišićima, crvene kožne lezije, grlobolja, čireve , čirevi, ili bijele mrlje u ustima ili na usnama ili neuobičajeni umor ili slabost.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate bilo kakve simptome problema s jetrom, uključujući i tamne boje urina ili blijede stolice, mučnina, povraćanje, gubitak apetita, bol u gornjem dijelu trbuha, ili žutilo kože ili očiju.

Korištenje previše ovog lijeka ili bilo koje druge migrene lijekova (primjerice, ergotamin, triptans, opijati, ili kombinacija tretman za 10 ili više dana mjesečno) može pogoršati vaše glavobolje. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tom riziku. To također može biti korisno imati na umu koliko se često vaši napadi migrene javljaju i koliko lijekova koje koristite.

Provjerite sa svojim liječnikom ako zamagljen vid, teškoće u čitanju, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon liječenja. Tvoje oči možda treba provjeriti oftalmologa (oka liječnika).

Pijenje alkoholnih pića može učiniti glavobolje gori ili izazvati nove glavobolje da se dogodi. Ljudi koji pate od jakih glavobolja, vjerojatno treba izbjegavati alkoholna pića, posebno tijekom glavobolje.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje na oprezu od normalne. Ako bilo koji od ovih nuspojava, nemojte voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno dok ste vrtoglavicu ili manje na oprezu.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Migrena diklofenak, metoklopramid, sumatriptan, Reglan, Imitrex, MAXALT, ciproheptadin, Relpax, Excedrin, rizatriptana, Botox, Fiorinal, butalbitala spoj, Zomig, Excedrin migrena, ergotamin, Vioxx, Cambia, naratriptan, zolmitriptan, Cafergot, Axert, AMERGE, Frova