U razgovoru sa svojim djetetom o svom autizam

Objašnjavajući svom djetetu da imaju autizam može biti teško za neke roditelje. Ovdje stručnjak daje neke savjete o tome kako se razgovor.

U svom radu kao dječji psihijatar s Surrey i granica povjerenja, Dr. Gloria Dura-Vila zadovoljava mnoge roditelje u njezinoj klinici koji se bore sa reći svoje dijete o njihovom autizam spektra poremećaja (ASD) dijagnozu.

“Mnoga djeca koja dolaze u moju kliničkoj praksi ne znamo o njihovom dijagnozom ASD jer njihovi roditelji nisu znali kako to objasniti i bili zabrinuti da ih može uznemiriti”, kaže ona.

Gloria je ova nedostatak komunikacije često je dovodilo do uznemirujuće situacije. Na primjer, jedno dijete je saznao njegovu dijagnozu kada je pročitao riječ “autistično” uz njegovo ime na popisu razred u školi.

Djeca trebaju znati da imaju autizam

Drugo dijete, već tinejdžer, nije imao pojma da su njegovi problemi s Upućivanje prijatelji su uzrokovane njegovom autizmom, umjesto da vjeruje da je to zato što je bio “ružan”.

Ovi slučajevi i mnogi drugi nadahnuti Gloria i ilustratora Tamar Levi stvoriti slikovnicu osmišljen kako bi pomogao roditeljima imaju one razgovore kod kuće.

“Naša knjiga objašnjava što je dijagnoza autizam podrazumijeva i potiče istraživanje djetetove jake strane i razlike u tonu koji govori izravno na dijete”, objašnjava ona.

Željeli smo slike pokazati kako svijet izgleda iz perspektive djeteta. Tako, na primjer, izbjeći ćemo pomoću izraza lica, kao što su to često zbunjujući za djecu s autizmom.

To ne mora da se pročita sve odjednom i mogu biti ponovno razmotreno u bilo kojem trenutku.

Znajući o svojoj dijagnozi može pomoći djetetu objasniti razlike su možda primijetili između sebe i drugu djecu, te rasvijetliti teškoće oni suočavaju.

Prednosti reći djetetu o svom ASD

Te razlike mogu imati negativan utjecaj na njihovo samopoštovanje i način na koji su se uočiti ako se ostavi netaknutima.

Saznajte više o uzimajući dijagnozu za autizam

Djeca koju sam s ASD-om dijagnosticirana mi je rekao o pozitivci znajući što je njihovo stanje bilo.

“Čak sam imao karticu iz tinejdžer sam dijagnosticiran koji mi je zahvalio jer je sada” volio sam više “, kao što je sada znao zašto s vremena na vrijeme on nije stalo u”, kaže Gloria.

Ponekad roditelji pitaju Gloria, ako ona može reći svom djetetu o dijagnozi, ali ona smatra da zbog toga što su oni koji znaju svoje dijete najbolje, oni mogu pružiti ljubavi i siguran prostor za pružanje ove poruke.

Vaše emocije kao roditelj

“Dijete će biti puno više sluha za njihove roditelje u razgovoru s njima kod kuće, umjesto da ga je čuo od profesionalca”, kaže ona.

Ne jedna veličina odgovara svima. U nekim slučajevima autizma, dječja sposobnost komuniciranja ili razumjeti može biti znatno umanjena, u kojem slučaju će imati različite potrebe, počevši s pronalaženju pravo obrazovno okruženje kako bi im pomogla doći do svoje potencijale.

“Upoznao sam iznenađujuće roditelja djece s tim poteškoćama koji se nalaze kreativne načine komunikacije – poput jedne majke koja komunicira s djetetom kroz različite vrste miluju, a ne riječi ili geste”, kaže Gloria.

Bio sam zapanjen koliko ti roditelji prihvatili njihove djece problema i uživao u njihovu jedinstvenost, slavi svaki od njihovih postignuća, bez obzira koliko mala.

“Mnogi roditelji reagiraju s olakšanjem čuli dijagnozu, kao što su bili oni koji su pokrenuli proces procjene i shvatio da ‘uvijek znao”, ali su smatrali da je dijagnoza i učenje o stanju im je pomogao da bolje razumiju svoje dijete. Međutim, drugi u početku reagira s nevjericom ili tuga “, kaže Gloria.

“Često sam reći ove roditeljima da njihovo dijete je uvijek isti poseban dječak ili djevojčica koju oni vole, i da je dijagnoza ASD je samo objašnjenje za teškoće su vlasništvo i korak prema pronalaženju pravo na pomoć koja im je potrebna”, kazala je kaže.

Mnogi roditelji se pitaju je li njihova djeca ASD je na bilo koji način njihova krivnja. “Na primjer, iako zahtjeva MMR cjepivo može uzrokovati autizam je široko diskreditiran, još uvijek imam roditelje pripisujući svoje dijete autizam ovoj vakcini i sebe okrivljavati za dopuštajući im dijete da ga imaju”, kaže Gloria. “Pokušavam objasniti da je to neurorazvojni uvjet da nije bilo tko je kriv.

Gloria je savjete za razgovor o ASD

Gloria potiče roditelje da se usredotoči na pronalaženje usluga i dobrovoljne organizacije koje će pomoći njihovo dijete napredovati.

Nacionalna Autistični Društvo ima savjete i informacije o živi s autizmom, uključujući oko neke od pogodnosti i usluga za osobe s autizmom i njihovim roditeljima i skrbnicima.

Vi svibanj također željeli čitati Deborah francuske račun podizanja svog sina Henryja, koji ima ASD.

Dr. Gloria Dura-Vila je konzultant za djecu i psihijatar adolescent kliničkog interesa za autizam.

Ona je autor Moj autizam knjige, ilustrirani knjige za djecu koja objašnjava što je dijagnoza autizam znači.

Saznajte više o brizi za nekoga s autizmom.

Pročitajte o drugim autizam zablude i činjenice o autizmu.

Daljnje informacije

Autizam: Daniel priča

usluge

Mjesto

Autizam Spektar poremećaja obično se može dijagnosticirati na oko dobi od dvije godine

Roditelji se često osjećaju olakšanje kad je njihovo dijete dijagnosticiran autizam, kao što objašnjava njihovo neobično ponašanje

Nađi usluge

Saznajte kako Deborah podržava sina koji ima autizam spektra poremećaja (ASD), i njezina kćer, koji ima Downov sindrom

Autizam: dijagnoza dijete

Ako vaše dijete ima invaliditet, pročitajte odjeljak matične njegovateljima ‘skrbi i podrškom za savjet

Roditelj je vodič za autizam

‘Moja djeca nauči me umjetnost strpljenja’

Briga za dijete s teškoćama u