uganuće gležnja tretmani i lijekovi

Liječenje istegnuća zgloba ovisi o težini ozljede. Mnogi ljudi jednostavno liječiti njihove ozljede kod kuće.

U većini slučajeva, over-the-counter bolova – kao što su ibuprofen (advil, motrin IB, drugi), naproksen (aleve, drugi) ili acetaminofen (Tylenol, ostali) – dovoljno za upravljanje bol sprained gležanj.

Budući da hoda s istegnuća gležnja može biti bolno, možda ćete morati koristiti štake dok bol splasne. Vaš liječnik može preporučiti da koristite izmjenjivi plastični uređaje poput udlage.

Nakon što je oteklina ide dolje, fizički terapeut može vam pomoći s vježbama za vraćanje gležnja je raspon gibanja, snaga, fleksibilnost i ravnotežu.

Lijekovi

Uređaji

Bilanca i obuka stabilnost je posebno važno da utrenirati mišiće gležanj da rade zajedno kako bi podržao zgloba. Ove vježbe mogu uključivati ​​različite stupnjeve ravnoteže izazov, kao što stoji na jednoj nozi.

Ako iščašio gležanj, dok vježbanje ili sudjelovanja u sportu, razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kada se može nastaviti svoju aktivnost. Možda ćete morati nositi gležanj braće ili omotajte zglob kako bi ga zaštitili od ponovne ozljede.

Terapija

Ako vaš gležanj joint je nestabilna, liječnik vas može uputiti na mišićno-stručnjaka za ocjenjivanje. Možda će vam trebati za emitiranje ili hodanje boot imobilizirati vaš zglob tako da se može liječiti ispravno. U rijetkim slučajevima teških ligament suze, naročito u sportaša, vaš liječnik može preporučiti operaciju popraviti štetu.

Kirurški i ostali postupci