urinarnog trakta i kako se to radi

Urinarnog trakta i kako se to radi

Što je mokraćnog sustava i kako se to radi?

Što je mokraćnog sustava i kako se to radi ?; Zašto je mokraćnog sustava važna ?; Što utječe na količinu urina osoba koja proizvodi ?; Zapamtite;

Urinarnog trakta je tijelo je sustav odvodnje za uklanjanje urina, koji se sastoji od otpada i dodatne tekućine. Da bi normalno mokrenje da se dogodi, svi dijelovi tijela u mokraćnog sustava moraju raditi zajedno u ispravnom redoslijedu.

Bubrega. Bubrezi su dva u obliku zrna organi, svaki veličine šake. Oni se nalaze neposredno ispod rebara, a jedan sa svake strane kralježnice. Svaki dan, bubrezi filtriraju oko 120 do 150 litre krvi za proizvodnju oko 1 do 2 litre urina. Bubrezi raditi danonoćno; osoba ne kontrolira ono što im je činiti.

Mokraćovoda. Uretera su tanke cijevi mišića jedan na svakoj strani mjehura-koji nose urin iz svakog bubrega u mjehur.

Mjehur. Mjehur, koji se nalazi u zdjelici između zdjelične kosti, je šuplja, mišićav, balon u obliku organ koji se širi, jer ispunjava urina. Iako osoba ne kontrolira funkciju bubrega, osoba ne kontrolira kada je mjehur prazni. Pražnjenje mjehura je poznat kao mokrenja. Mokraćni mjehur pohranjuje urin dok se osoba nađe odgovarajuće vrijeme i mjesto za mokrenjem. Normalan mjehura djeluje kao rezervoar i može primiti 1,5 do 2 čaše urina. Koliko često osoba treba pišati ovisi o tome koliko brzo bubrezi proizvode urin koji popunjava mjehura. Mišići zid mokraćnog mjehura ostati opušteni dok se mjehur puni mokraćom. Kako se mjehur napuni do posljednjeg mjesta, signali se šalju u mozak reći osobi da se uskoro naći WC. Tijekom mokrenja, mjehur prazni kroz mokraćnu cijev, koja se nalazi na dnu mjehura.

Zašto je mokraćnog sustava važna?

Urinarnog trakta

spriječiti nakupljanje otpada i ekstra tekućine u tijelu; držati razine elektrolita, kao što su kalij i fosfat, stabilan; hormoni koji pomažu regulirati krvni tlak; bi crvenih krvnih stanica; držati kosti jake

Tri skupine mišića rade zajedno kao brane, čuvanje urina u mjehuru između izleta u kupaonicu.

Urinarnog trakta je tijelo je sustav odvodnje za uklanjanje urina, koji se sastoji od otpada i dodatne tekućine .; Da bi normalno mokrenje da se dogodi, svi dijelovi tijela u mokraćnog sustava moraju raditi zajedno u ispravnom redoslijedu .; Bubrezi su dva u obliku zrna organi, svaki veličine šake .; Svaki dan, bubrezi filtriraju oko 120 do 150 litre krvi za proizvodnju oko 1 do 2 litre urina .; Uretera su tanke cijevi mišića jedan na svakoj strani mjehura-koje nose urin iz svakog od bubrega do mjehura .; Mjehur, koji se nalazi u zdjelici između zdjelične kosti, je šuplja, mišićav, balon u obliku organ koji se širi, jer ispunjava urina .; Pražnjenje mjehura je poznat kao mokrenja .; Tijekom mokrenja, mjehur prazni kroz mokraćnu cijev, koja se nalazi na dnu mjehura .; Urinarnog trakta je važno jer filtrira otpada i dodatnu tekućinu iz krvotoka te ih uklanja iz tijela .; Mokraćovoda, mjehura i uretre potez urin iz bubrega i pohraniti ga do njegovog otpuštanja iz tijela .; Količina urina osoba koja proizvodi ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su količine tekućine i hrane osoba konzumira i količini tekućine izgubljene znojenjem i disanjem.

Prvi set je mišiće same mokraćne cijevi. Područje gdje se mokraćovod spaja mjehur je vrat mokraćnog mjehura. Vrat mjehura se sastoji od druge grupe mišića poznatih kao unutarnji sfinkter, pomaže boravak urina u mjehuru. Treći set mišića je mišića dna zdjelice, koji se nazivaju i vanjskog sfinktera koji okružuju i podupiru uretru.

Za mokrenjem, mozak signalizira mišićne stjenke mokraćnog mjehura da se stegnuti, cijeđenje mokraće iz mokraćnog mjehura. U isto vrijeme, mozak signalizira sfinktere za opuštanje. Kao sfinktera opuštanje, urin izlazi iz mjehura kroz mokraćnu cijev.

Urinarnog trakta je važno jer filtrira otpada i dodatnu tekućinu iz krvotoka i uklanja ih iz tijela. Normalno, funkcioniranje bubrega

Uretera, mokraćnog mjehura i uretre kretati urina iz bubrega i pohraniti ga do njegovog otpuštanja iz tijela.

Količina urina osoba koja proizvodi ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su količine tekućine i hrane osoba konzumira i količini tekućine izgubljene znojenjem i disanjem. Određeni lijekovi, medicinska stanja i vrste hrane također može utjecati na količinu urina proizvedene. Djeca proizvoditi manje urina od odraslih; količina proizvedene ovisi o njihovoj dobi.

Što utječe na količinu urina osoba proizvodi?

Nacionalni institut za dijabetes i probavne i bubrežne bolesti intervencija) i druge komponente theernment du) provesti i podržati istraživanje mnogih bolesti i stanja.

Što su, a oni su za vas ?; dio kliničkih istraživanja, a na srcu svih medicinskih napredaka. pogledajte nove načine da spriječi, otkrije ili liječenje bolesti. Istraživači također koriste gledati na druge aspekte skrbi, kao što je poboljšanje kvalitete života za osobe s kroničnim bolestima. Saznajte jesu li prava stvar za vas.

Što su otvoreni ?; koji su trenutno otvoreni i zapošljavanje može se vidjeti na www.ClinicalTrials.

Ove informacije mogu sadržavati sadržaje o lijekovima i kada su poduzete kako je propisano, uvjete oni tretiraju. Kada se priprema, taj sadržaj uključen dostupni najnovije informacije. Za ažuriranja ili pitanja u vezi svih lijekova, obratite US Food and Drug Administration besplatni na 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) ili posjetiti wwwernment. Konzultirajte svog liječnika za više informacija.

Theernment zahvaljuje; John H. Lynch, doktor medicine, Georgetown University School of Medicine, Alan J. Wein, doktor medicine, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania

siječnja 2014

Zapamtite