usporiti, jedete prebrzo

Jeste li ikada primijetili koliko dugo to traje najviše tanke ljude da jedu svoje obroke? Moja sestra je uvijek bila zadnja završiti svoju obrok, a vozio je ostatak obitelji ludo. Bili smo sigurni da je to njezin trik da se iz čišćenja stol ili radi jela! To nije bio do godina kasnije sam shvatila da je sporo jedenje je tajna njezinog ukrasne figure.

Većina ljudi u svijetu jede prebrzo, i, kao rezultat toga, oni su se u previše kalorija prije nego što su shvatili da sam jeo dovoljno. To traje oko 20 minuta od trenutka kad počnete jesti za vaš mozak da pošalje signale sitosti. Ležerno jelo dopušta dovoljno vremena da se aktiviraju signal iz vašeg mozga da ste puni. I osjećaj sitosti prevodi u manje jesti.

Nedavna istraživanja predstavljeni na sastanku Sjevernoatlantskog saveza za proučavanje pretilosti pokazalo je da pretili muškarci i žene je u manje kalorija kad su usporili svoje normalne prehrane tempo. I nedavna japanska studija koja uključuje 1.700 mladih žena zaključili da jede sporije rezultiralo osjećaj sitosti prije, a time i jesti manje kalorija u vrijeme ručka.

To je posebno važno za ljude koji su imali želučani bypass operacije poslušati savjet jesti polako. Proučavanje zaobići pacijenata želučanih pokazalo je da oni koji su jeli prebrzo i nije uspio prepoznati znakove sitosti bili manje uspješni u mršavljenju od drugih pacijenata.

Ne samo da jede polako i obzirno pomoći da jedu manje, pojačava zadovoljstvo blagovaonom iskustvo. Kako svladati umijeće sporog jedenja, staviti na neke glazbe, vidjelo nekoliko svijeća, isključite TV prijemnik i sve druge smetnje, i koncentrirati se na svoj obrok.

Savršeno mjesto za početak je s desertom. Budimo iskreni, tko je još uvijek gladan kad desert stigne? No, naša urođena želja za slatkišima ipak čini deserti jako primamljivo.

Možete imati i ovce i novce – sve dok se uzeti samo nekoliko ugriza. Uzmi zalogaj, polako jesti, uživati ​​u njoj, i ne raditi ništa, ali uživati ​​u okus, teksturu i iskustvo ukusna desert. Naći ćete da vam jedan ili dva zalogaja dati slatko uživanje bez puno dodatnih kalorija.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …