voće vodič

Bilo da se sviđa im slatko ili kiselo, postoji samo kratak vremensko razdoblje za uživanje svježe trešnje. Dok trešnje često prodaju svježe, većina kiselo-višnje usjeva, koji se nazivaju “kolača” trešnje, je konzervirano, sušeno ili zamrznuti.

Što ste dobili: Trešnje su bogate antioksidansima: anthocyanidins, koji podupre antioksidativnu obranu i kvercetin, koji mogu pomoći u regulaciji krvnog tlaka. Oni su također dobar izvor vlakana, kalija i vitamina A i C.

Shopping Savjeti: Slatke trešnje se mogu naći u proizvoditi dio većine tržišta tijekom višnje sezone. Slatki-trešnja vrste uključuju Bing, Rainier i Lambert.

Višnje, koji su previše kiseo jesti iz ruke, najčešće se koristi kao pita punjenje. Pronađite ih zamrznuti, konzervirana i sušena u većini supermarketa; oni su teže pronaći svježe. Sorte su rano Richmond, Montmorency i Morello.

Odaberite trešnje koje su čvrste, punašna i sjajna bez mekana mjesta ili modrica.

Savjet Kako čuvati: Čuvajte svježe trešnje u hladnjaku što je prije moguće nakon kupnje.

Sada kada je ljeto ovdje, dobiti svoje ispuniti svježih bresaka. Bacanje neki u jutarnju jogurt ili žitarica za doručak, ispeći neki u pitu ili kolač, eksperiment s slanih recepata za glavna jela ili sa strane, ili jednostavno ih jesti na putu, sok trčanje dolje bradu i, bez sumnje, osmijeh na tvoje lice.

Što ste dobili: Osim iznenađujuće okus, breskve su upakirane s prirodnim dobrima iz vitamina A, C i kalija. Oni su također dobar izvor antioksidansa, beta karoten (koja im daje njihovu duboku žute boje) i flavonoide, koji mogu pomoći usporiti proces starenja te smanjiti rizik od nekih vrsta raka i bolesti srca. Plus sa samo 60 kalorija svaki i obilje vlakana, oni su kalorijski-counter san.

Shopping Savjeti: Odaberite breskve s “Peachy” mirisa, blago sladak i cvjetni. Zrela breskve će dati malo kada lagano pritisne.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha