zlouporaba droga teen: lijek protiv kašlja i DXM (dekstrometorfan)

Ako povećavate tinejdžer, a vi ne znate mnogo o DXM ili lijek protiv kašlja zlostavljanja, ti si jedva sam. DXM ili dekstrometorfan, je čest sastojak u kašalj i kombinacija hladne lijekova. Tinejdžeri su, međutim, otkrili drugu namjenu za kašalj medicine – dobivanje visoko. Uzimanje velike doze protiv kašlja napušiti može zvučati odvratno. U stvari, možda pretpostaviti da je to samo jedan opskurni rese stvar.

DXM je u gotovo polovici svih OTC lijekova koji se prodaju u SAD-u za mlade eksperimentiranja s drogama, DXM je jeftin, lako dobiti i legalno.

Iznenađeni? Mnogi roditelji.

“Puno roditelja jednostavno nema pojma”, kaže Deborah Levine MD, klinički docent pedijatrije i hitne medicine na NYU Langone Medical Center. “Alarm će zvučati ako se ikada našli praznu limenku piva u automobilu tinejdžera, ali oni ne bi razmisliti o praznom bocom kašalj sirup ili koristi-up paket tableta.”

Kao savjestan roditelj, povremeno provjeriti boce u ormariću s pićem, ili mirisati miris lonac. To je vrijeme da obratite pozornost na ono što je u svom kabinetu medicine. Evo što roditelji trebaju znati o DXM zlostavljanja.

DXM – ili dekstrometorfan – uveden je u SAD-u 1950-ih, te je najčešće korištena kašalj za suzbijanje u SAD DXM sada je u više od 125 lijekova za kašalj, prehlade i gripe, uključujući i mnoge kućanskih imena kao što su Dimetapp DM, Nyquil, ROBITUSSIN, Coricidin, Delsym, Theraflu, a Vick Formula 44. također se koristi u trgovini marki kašalj i prehlada lijekova, kao što su Wal-Tussin ili Wal- gripe prodaje po Walgreen-a. To se koristi u kašalj sirupi, kapsule, pastile, tablete i želatinske kapsule.