Zmija antivenom – Pregled tema

Zmijskih otrova može uzrokovati mnoge probleme, kao što su

Problemi u krvi -clotting; Ozljeda mišića; Niski krvni tlak dovodi do šoka; Oštećenje bubrega; Živčanog problemi u sustavu; Teške alergijske reakcije; Oteklina.

Suhi ugriza (bez otrov ubrizgava) ne moraju biti tretirani s antivenom; Blagi envenomation ugriza može uzrokovati blage simptome, kao što su blago krvarenje, bol i oticanje na ugriza; Umjerene envenomations su više vjerojatno da će izazvati simptome jake boli, oteklina cijelog uda, i opći osjećaj bolesti, kao što su mučnina, povraćanje i slabost; Teške envenomation simptomi uključuju jake bolove, teške otekline, otežano disanje, umjerena do teškog krvarenja i znakove šoka.

Vlasništvo tvrdo vrijeme promjena otpora; Stalno coughin; Ne može se govoriti, jesti, ili PLA; Vomitin; Okretanje plava u usnama ili prstima; Convulsing pri disanju (koristeći trbušne mišiće pretjerano disati)

Korištenje antivenom ovisi o tome koliko je otrov je ubrizgana (envenomation) i vrsti i veličini zmije. Velike zmije imaju tendenciju da se uvelo više otrov nego manje zmije veze. Antivenom se koristi za blage, umjerene i teške envenomations.

Za najbolje rezultate, antivenom treba dati što je moguće prije nakon ugriza. To se obično daje u prvih 4 sata nakon ugriza zmije i može biti učinkovit za 2 tjedna ili dulje nakon ugriza.

Serumska bolest je zakašnjela reakcija na primanje antivenom i može se javiti nekoliko dana ili tjedana nakon tretmana. Simptomi serumske bolesti su vrućica, zimica, osip, bol u mišićima, bolovi u zglobovima, svrbež i krv u mokraći. Nazovite svog liječnika ako ste primili antivenom lijek, a vi sada imate simptome serumske bolesti.

Peludnih zrnaca, savjete liječenje, i još mnogo toga.

To je ništa kihati u.