znanost kose: sušilo za ciklus rasta i kako funkcionira kosu

Kosa je daleko složeniji nego što se čini na površini. Svi znamo da je ona ne samo da igra važnu ulogu u izgledu i muškaraca i žena, ali ona također pomaže da prenosi senzorne informacije, kao i stvoriti identifikaciju spola.

Do tjedan dana 22, fetus u razvoju ima sve njegove folikula formirana. U ovoj fazi života ima oko 5 milijuna folikula na tijelu. Postoji ukupno milijun na glavi, sa sto tisuća tih folikula koji žive na kožu. To je najveći broj folikula čovjek nikada neće imati, jer mi ne stvaraju nove folikula bilo tijekom našeg života.

Većina ljudi će primijetiti da je gustoća vlasišta kose se smanjuje kako raste od djetinjstva do odrasle dobi. Razlog: Naši skalpove proširiti kao što smo rasti.

Kosa ima dva različita struktura – Prvo, sama mahuna, koja boravi u koži, a drugi, vratilo, što je ono što je vidljivo iznad tjemena.

Kosa folikul je tunel nalik segment epidermisa koja se proteže prema dolje u dermis. Struktura sadrži nekoliko slojeva da svi imaju zasebne funkcije. Na dnu folikula je papila, koji sadrži kapilare ili sićušne krvne žile koje se hraniti stanice. Živo dio kose je vrlo donji dio koji okružuje papile, zove se žarulja. Stanice žarulja podijeliti svaki 23 do 72 sati, iznimno brže od bilo koje druge stanice u tijelu.

Dvije futrole, unutarnji i vanjski plašt, okružuju mahuna. Te strukture štite i čine sve veći dlake. Unutarnji plašt slijedi dlake, a završava ispod otvaranju lojnica (ulje) žlijezde, a ponekad apocrine (miris) žlijezda. Vanjski plašt nastavlja sve do žlijezda. Mišić naziva podizač Pili mišića pridaje ispod žlijezde se vlaknastom sloju oko vanjskog omotača. Kada se ovaj mišić ugovore, to uzrokuje da kosa stand up koji uzrokuje lojnih žlijezda za izlučivanje ulja.

Lojnih žlijezda je bitno jer proizvodi sebum kojim uvjetima kose i kože. Nakon puberteta naše tijelo proizvodi više sebum, ali kao što smo dobi počinjemo čine manje sebum. Žene imaju daleko manje sebuma od muškaraca, kao što su dob.