zuba-što očekivati

Primarni zubi obično su poznati kao “baby zubi.” Obično, prvi primarni zub dolazi u (eruptira) na oko 6 mjeseci starosti, iako to može biti već 3 mjeseca ili tek 1 godine starosti. U rijetkim slučajevima, beba dobiva prvi zub nakon svog prvog rođendana. Do dobi od 3, većina djece ima svih 20 njihovih mliječnih zuba.

Sekundarni ili stalni, zubi obično počinju zamjene mliječni zubi oko 6 godina. Stalni zubi izbiti u otprilike istom redoslijedu kao i mliječnim zubima. Obično, stalni zub gura primarni zub kao što eruptira.

Mnogo puta možda ne znaju da beba ima novi zub dolazi u sve dok ga ne vidi i ne čuje se kliknuti na neki objekt, kao što je žlica. Neke bebe mogu pokazivati ​​znakove nelagode s bolovima i osjetljive desni, biti nervozan, vješanje, a imaju i druge blage simptome. Ovi simptomi obično počinju oko 3 do 5 dana prije zub izbije i otići čim zub probija desni.

Teething ne uzrokuje proljev ili pelenski osip. To može uzrokovati blagu groznicu do 101 ° F (38 ° C). Blagi simptomi koji se postupno poboljšati obično ništa brinuti, a može čak biti u vezi s virusne infekcije ili drugih stanja. Smrt ili u tijeku simptoma treba pomno promatrao i razgovarao sa svojim liječnikom.

Ne ustručavajte se nazvati svog liječnika u bilo koje vrijeme imate pitanja u vezi vašeg djeteta teething. To je također dobra ideja da razgovaraju sa svojim liječnikom ako vaše dijete ima neobičan razvoj zuba, kao što je kasno nicanja prvog zuba. razvoju zuba problemi nestaju sami ili se lako liječi.